Witajcie, mam problem z zaciskiem, a dokłanie to z mechanizmem hamulca ręcznego, a otóż nie używałem go troche czasu i iii staną, jak zaciągne to nie odbija lewa strona macie może jakiś skuteczny sposób aby to pożądnie rozruszać ? machałem tym góra dół pół dnia i nic wraz trzyma... a można jakos wyciągnąć tą cała ośke z zacisku? czy nie bardzo... pozdrawiam
Silnik: AAM 1,8 Pomógł: 1 raz Wiek: 35 Dołączył: 13 Gru 2010 Posty: 60 Skąd: CK
Wysłany: 2011-04-23, 21:52
myśle że to wina linki albo szczęk a nie samej wajhy od ręcznego. Może spróbuj wyjać linke zablokuj ją jakoś i ruszaj pancerzem smarując linkę, w moim poprzednim aucie pomogło
niestety,to jest bolączką wszystkich MK3 z tarczami z tyłu.Po jakimś czasie tylne zaciski się zapiekają i nie ma na to rady.Ja też rok temu to przechodziłem i tylko regeneracja pomoże.Chyba że zdecydujesz się na zaciski z golfa IV ,są aluminiowe i podobno się nie zapiekają
Silnik: 2.0 2E 116km Pomógł: 2 razy Wiek: 35 Dołączył: 27 Wrz 2009 Posty: 141 Skąd: Mrozy
Wysłany: 2011-04-24, 16:26
już po problemie, odkreciłem zacisk od jarzma położyłem go na tarczy tak że wajcha od rekawa była na płask złapałem skrzykawke z igła zalaną hydrolem i wbiłem igłe w ten oring który jest na tej ośce ii pomogło zaczeło działać rozryszało się tylko jak to teraz zabezpieczyć aby znów nie złapało... ja myslałem nad jakiejś gumce aby tam założyć.. co Wy na to?
Ostatnio zmieniony przez krzys9262 2011-04-24, 16:30, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2011-04-24, 18:52
Uszczelke wytarczyło podwazyć nie przebijac igłą. Nie chcę cię martwić problem bedzie się powtarzał niedługo a winna jest korozja ośli ręcznego. Nie idzie tego zregenerować. Sprawna używka, kapanie oleju od czasu do czasu pod tą uszczelkę o której piszesz profilaktyczne, a często ludzie zakładają zaciski od Golfa IV ktora sa tej wady pozbawione potrzeba tylko przejściówkę przewodu hamulcowego przy zacisku- jest dostępna w Intercarsie.
Odkopię mam pytanko mam okazje kupić bardzo tanio cały zestaw hamulcowy na tył(tarcze) z passata b3 ale nie wiem czy nada się do mnie czy jest dużo przerabiana i czy będzie to pasować do ventylka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum