Elektryczne lusterko prawe. Urwany kabel : Jak rozebrac zeby zaizolować?
Od wewnątrz, ściągasz ten trójkąt plastikowy, a pod nim masz dostęp do kabli, wtyczki, a całe lusterko mocowane jest na trzech śrubach. Prosta sprawa.
dikus14 napisał/a:
Tłumik. Dziura w srodkowej czesci. Chce go zdemontować zeby dac spawaczowi do regeneracji
Szkoda Twojej roboty w demontaż. Od razu podjedź do zakładu tłumikarskiego i niech to pospawają. Za spawanie więcej jak 20-30 zł nie wezmą, a Ty się niepotrzebnie narobisz - a do spawania demontować tłumika nie trzeba. Chyba, że dziura jest w takim miejscu, że nie ma już do czego spawać, więc nie pozostanie nic innego, jak tylko wymiana na nowy.
dikus14 napisał/a:
Sanki fotela kierowcy? Demontować fotel i jakos oliwic czy jak?
Ale co się dzieje? Ciężko chodzi, ma luzy?
dikus14 napisał/a:
Zawiesil sie wskaznik poziomu paliwa.. Caly czas na dole? Jak dobrac sie do pływaka zebby ruszył..?
Aby dobrać się do pływaka musisz przez otwór w bagażniku w podłodze dojść do niego. Odkręcasz wieko i masz dostęp jak na dłoni.
dikus14 napisał/a:
Czasem Przy probie odpalenia resetuje mi wszytsko. Z czym to zwiazane?
Silnik: 1.8 Pb +LPG Pomógł: 1 raz Wiek: 33 Dołączył: 17 Cze 2010 Posty: 353 Skąd: WG
Wysłany: 2011-06-12, 21:47
A co do plywaka. Po ktorej stronie on jest?Po prawej... A tam mam butle od gazu.. Poprzedni wlasciciel nie pomyslal zeby w kolo zrobic;/ Jednak moglbys dac mi rade jak zdjąć tlumik Itp:)
Co z progami??
_________________ SKUP TELEFONÓW: NAJLEPSZE CENY!! DOJAZD DO KLIENTA. NAPRAWA, SIMLOCKI ETC.
Akumulator dobry:) Czyli jutro czyszcze klemy:) Akumulator mam na gwarancji jeszcze;)
Nowy, nie znaczy, że musi być sprawny. Różnie to bywa... Zobacz jeszcze na wtyczkę od licznika czy dobrze siedzi oraz na bazpiecznik
dikus14 napisał/a:
A co do plywaka. Po ktorej stronie on jest?Po prawej
Tak, po prawej. Jak masz butlę, to będziesz ją musiał zdemontować, odchylić chociaż. Też butlę miałem nad tym denkiem i musiałem ją sporo odchylić, żeby tam sie dostać, gdy wymieniałem pompę...
dikus14 napisał/a:
Jednak moglbys dac mi rade jak zdjąć tlumik Itp:)
Jej... wchodzisz pod auto i widzisz jak na dłoni co i jak, co odkręcić, by go zdemontować. Masz go na dwóch obejmach, odkrecisz i złazi. Ale jak znam życie, to go nie odkręcisz, bo wszystko zapieczone będzie. Prościej go kątówką uciąć, gdy trzeba wymienić. Twoja sprawa jesli chcesz się w to pakować za parę groszy.
dikus14 napisał/a:
A i centralny nie zamyka bagaznika jeszcze
to sprawdź cięgno i to, co nim porusza, obczaj sprawę jak to wygląda i też będziesz wiedział jak się zachowuje. U mnie cięgno zlatywało, podkręciłem nim i po bólu.
_________________ Zielony borowik...
Ostatnio zmieniony przez sebastian 2011-06-12, 22:07, w całości zmieniany 1 raz
Ja tez mam u siebie tlumnik dziurawy. Tylko ze nie mozna go odkrecic. A dziura sie zrobila na rurze ktora idzie od kolektora pod samochod na tym kolanku;/ Hmm a czy mozna spawac nie wyjmujac tłumnika?? jak akumulator odlacze nie bedzie sie robic zadne zwarcie?? Bo ja u siebie instalacje mam lichutka
Ostatnio zmieniony przez Krzysiek9042 2011-06-13, 19:39, w całości zmieniany 1 raz
jak akumulator odlacze nie bedzie sie robic zadne zwarcie?? Bo ja u siebie instalacje mam lichutka
Można, nie ma problemu. Jak akumulator odłączysz to nic się nie stanie. A fachowcy w takich zakładach mają specjalne urządzonko, że zakłada się na akumulator to, i można spawać bez odłączania akumulatora.
eee ale znajac tych moich fachowcow w okolicy to nie maja takiego czegos.
Moze w sobote zaspawam to bo juz za glosny mi sie robi. Ciekawe czy elektryczna pospawam bo migomat mi sie teraz popsol. A wiecie moze ile by wzieli w warsztacie za pospawanie tłumnika??
Bo tam kiepskie miejce jest na pospawanie nie zdejmujac go
20-40 zł nie więcej. No i zależy, czy będzie jeszcze do czego to przyspawać, bo większości wszystko pognite jest z biegiem lat, a ludziska cudów oczekują. A jak próbować będziesz odkręcać to i tak nie odkręcisz, więc zawczasu zaopatrz się w nowy tłumik
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum