Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-10-03, 12:48
Aaaa, już kumam tak ten mniejszy jest nie wiem czy od chłodzenia ale jest przy hamulcach a drugi jest na wahaczu chyba po to żeby syf się tak nie ładował na niego
W środku zbytniej różnicy nie ma. Wydaje mi się ze jeszcze musiałbym gibnąć wygłuszenie z miedzy silnika a środka taka też mata jest na tej ścianie w dieslu czego w benzynie nie ma. Ale za to na zewnątrz jest o wiele ciszej.
Wymieniłem od razu zawiasy. No i nie ma tego czego chciałem. Niby zawieszenie przód jak i tył -40. Tył usiadł (zero prześwitu pomiędzy oponą a nadkolem - tak mi się podoba) a za to przód nie (prześwit na dwa palce) :/. Dodam że sprężyny są firmy EIBACH. Doradzono mi żeby uciąć sprężyny z przodu.
CINO my u siebie też tak mieliśmy a to dlatego że sprężyny są produkowane do golf / vento i przód ci dobrze usiadł tylko nie brano pod uwagę tego że vento ma cięższą dupę od golfa bo ma większy bagażnik i dlatego tył usiadł ci niżej . A dobrze widzę na zdjęciach że na zaprawkach ci znowu rdza wyszła z tyłu na nadkolu ?
Jak mówicie obciąć sprężyny z przodu Ale czy wtedy też będą obcierać o opony A na tył włożyć gumy w sprężyny Bo obcierają mi nadkola tak do połowy opony
Zaczęło się robić zimno czas na zmiany i jakieś wpisy...
Otóż vento zostało pomalowane praktycznie w całości nie licząc dachu w seryjnym kolorze zielona butelka + perła. Wymienione zostały błotniki na nowe. Wstawiona reperaturka w jedno nadkole. Klapa tylna i maska używka również zostały założone i pomalowane. Z przodu grill bez znaczka i na klapie tylnej też pozbyłem się znaczka
Dziś dostał
świece 3 elektrodowe BERU ultra - 22 zł
kopułkę BERU - 42 zł
palec BERU 17 zł
Inaczej mówiąc posiadam cały zestaw świece, kopułkę, palec, przewody i cewkę BERU.
Jak dla mnie to jest rewelacja, obroty się ustabilizowały, silnik jest znacznie żywszy. Wykonanie samej kopułki jest znacznie lepsze od zamienników.
Dodatkowo zregenerowałem parownik od gazu. Zestaw naprawczy uszczelek, membran itd. kosztował mnie 35 zł. Nie było to jakoś wielce skomplikowane, ale najważniejsze że wszystko wymieniłem. Na gazie teraz jeździ prawie identycznie jak na benzynie
W tym tygodniu planuje założyć nowe regulatory zaworów. Bo na zimnym stukają.
Chcę jeszcze przyciemnić szyby. Czy ktoś może próbował sam?? Macie jakiś poradnik??
Mam jedną zbędną szybę także spróbuje sam jak to wychodzi.
żeby grill czarny pasował chce założyć BRE Jeżeli chodzi o zawieszenie to cały czas kombinuje a te pomarańczowe lampeczki są straszne wkurzające bo na krańcach lamy strasznie ciężko wymienić, praktycznie trzeba lampę wyciągnąć :/ Zastanawiam się na ledowymi, tylko czy one będą wystarczająco świecić to też nie wiadomo a tanie nie są :/
Ostatnio zmieniony przez CINO 2011-12-12, 19:44, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum