Silnik: 1.9tdi
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 477 Skąd: Lubsko ok.Zielonej Góry
Wysłany: 2011-03-31, 22:56 brak kontrolki ładowania
witam mam mały problem z kontrolka ładowania w moim mk2 1.6 benzyna nie wiem od czego zacząć . Po długiej meczącej drodze do Danii parę razy się zaświeciła mrużyła a teraz już całkiem nie świeci wygląda mi to na brak ładowania ,kable sprawdzone niby wszystko ok jakieś sugestie z waszej strony mile widziane. a drugi problem wygląda następująco po 15-20 minutach temperatura zaczyna przekracza 90 stopni przy szybszej jeździe dodam ze termostat pompa wodna i nagrzewnica wymieniona a jak odkręcę ogrzewanie na maks ciepłe to trochę jest lepiej i to tez stanowi to dla mnie zagadkę?
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2011-03-31, 23:05
Co do kontrolki to nie wiem ale wydaje mi się że jakby nie było ładowania to wtedy właśnie powinna świecić sprawdź miernikiem jak masz dostępny na pracującym silniku ile Ci pokazuje napięcie na akumulatorze, powinno być w granicach 13 z kawałkiem do 14,5 V jeśłi takie masz to ładowanie masz OK. a co do rośnięcia temperatury to u mnie tak się robiło a potem siadła zaraz uszczelka pod głowicą bo miał przedmuchy spalin do układu i grzał się szybciej płyn aż ją do końca wysadziło ale jak wymieniałeś pompę wodną i termostat może dokładnie nie odpowietrzyłeś układu??? i ma mało płynu, sprawdź poziom płynu, dolej i obserwuj co się dzieje
Ostatnio zmieniony przez misiek 2011-03-31, 23:07, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1.9tdi
Wiek: 36 Dołączył: 02 Sie 2009 Posty: 477 Skąd: Lubsko ok.Zielonej Góry
Wysłany: 2011-04-01, 18:30
dzisiaj znajomy obczaił i ładowanie jest git okazało sie ze pasek juz do wywalenia a z tym grzaniem to masakra musze jeszcze nim z miecha pojezdzic zanim bedzie nowe vento mam nadzieje ze wytrzyma pozdro misiek,
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum