Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Jazda z odkreconym korkiem od zbiorniczka wyrownawczego :(
Autor Wiadomość
devill4 
Zapalony Ventkarz
Megazord :D

Silnik: AAM AAZ
Wysłany: 2011-03-07, 23:47   

to tak :
termostat wskoczył tej samej firmy i jest póki co ok więc myślę że może tym razem będzie ok...podczas wymiany okazało się też że zbiorniczek jest zawalony rdzą tzn chodzi mi dokładniej o ten cienki przewód odpowietrzający który idzie od czujnika temperatury
co dalej...za tydzień będę spuszczał wsio znów i zalewany będzie jakimś środkiem czyszczącym coby się syfu w postaci rdzy wyzbyć no i mechanik radził oddzielnie nagrzewnice przepłukać
Cytat:
A ja bym za bardzo nie wierzył w to co widziałeś na zegarach, ponieważ nie miałes ogrzewania czyli nie było płynu w nagrzewnicy a co za tym idzie nie było dobrego krążenia.....to że była taka a nie inna temperatura na czujniku-spoko.....ale to nie znaczy że taką była w całym układzie.

no właśnie ciężko powiedzieć ale układ wcześniej był otwarty 3 razy wiatrak załączył się i było ok więc no nie wiem tak sobie tłumaczę ten wzrost nagły temperatury

co do koła to bym się aż tak nim nie sugerował :) u Ciebie mogł pasek chodzić tak od nowości a tu bóg jeden wie...w td u matuli koło jest gładkie jak jajco i sam już nie pamiętam czy tak było czy ja mu tak zrobiłem a ma 320 przejechane
a tu motor ma teoretycznie 190 tys podkreślam teoretycznie bo to i mi się wydaje nisko aczkolwiek co do pracy silnika nie mam ani jednego zastrzeżenia bo jest bardzo cichy klawiatura nie dzwoni olej czysty przy zapalaniu nie kopci jak na te 75 koni to zrywny jest...mechanik też ocenił jego stan na dobry i już mi proponował jego lekkie wzmocnienie ale powiedziałem że na razie funduszy nie mam :P
a autem zrobiłem już koło 1000 było nie tak dawno kupowane właściciel mówił coś o pompie robionej tylko już nie wiem teraz czy to była wody czy wspomagania w każdym razie ja w nim jeszcze nic nie zmieniałem oprócz żarówek :D
Ostatnio zmieniony przez devill4 2011-03-07, 23:59, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu