Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-02-19, 20:53 silnik nie wkręca sie na obroty powyzej 3000obr./nim
Witam.
Problem w sumie dotyczy seata toledo mk1 ale to to samo(prawie) co vento silnik 1.6 benzyna+Gaz,zimny czy ciepły nie wkręca sie powyżej 3000/min gaz w podłodze i koniec obojetne czy benzyna czy gaz, sprawdzałem kopułke kable były niedawno zmieniane lewego powietrza nie łapie zastanawiam się nad przepustnicą jutro bede grzebał.Zaznaczam że autko nie ma przepływomierza powietrza to zwykły kalkutlator. Może ktoś ma inne pomysły bede wdzięczny za jakieś podpowiedzi. Acha poprzedni właściciel załozył stozek zdjełem go i założyłem puszke fabryke.(raczej nie łącze tego z awaria.
Sprawdź, czy układ wydechowy nie jest zapchany. Może katalizator lub jego resztki zapchały tłumik i spaliny nie mają dobrego odprowadzenia, co skutkuje powyższymi objawami.
Pomógł: 8 razy Wiek: 46 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 113 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-02-20, 09:58
Wyczytałem na necie cos o czujniku połozenia przepustnicy??? tylko jak to sie ma do gazu.Moze rozbierał to ktoś i ma jakieś wskazówki o co tam chodzi.Dodam że autko zostało w nocy pod pracą bo już ledwo się ciągło a pomoc drogowa za drogo wychodzi
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum