witam po długiej przerwie
wiec bardzo wiele się zmieniło ostatnimi czasy a mianowicie:
-Wymienione progi, błotniki, nadkola zrobiona cała blacha...
-Lakier kameleon (odbiór w piątek )
-kupione RECARO...
-swap 280mm
-bagażnik podbitka,
-zderzak usa
-wywalony hak
-spojler klapa orginalny,
-grill bez znaczka
-Hokej szeroki
-Gwint....
jutro dodam zdjęcia z prac
SZUKAM POMYSŁU NA ŚMIESZNA TABLICE REJESTRACYJNĄ!!!
POCZĄTEK D0 DLA NAJLEPSZEGO POMYSŁU PRZEWIDZIANA NAGRODA ;P
szczerze to mi też średnio ale auto ma by inne ,nie oklepane...
co do fotek to wrzucę co nieco z prac jutro co do wnętrza i gratków to zdjęcia wnętrza są w giełdzie te od mgbak ....
plany są jeszcze grubsze ale auto na blacharce i malowaniu i konserwacji już 6 tygodni stoi były wycinane szyby itp. i mnie to ogranicza....
jeszcze do zrobienia:
lampy przednie- nie wiem jak auto wygląda wiec nie są zmienione...
audio- na razie kupione nowe radio JVC AVX 44
i felgi odo wymiany na pewno pójdą chciał bym z merca ale zobaczymy jak bedie co przypasi.....
teraz szukam pomysłu na tablice... wstepnie DO ZORCA ale jak by kto miał lepszy pomysł..
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-01-09, 19:58
dokładnie ja tez nie do końca jestem przekonany do lakieru bo raczej nie pasi do rodzinnego sedana ,no i trza teraz dobrze będzie koło do tego lakieru dopasować bo nie jest to lakier do którego każda felga będzie pasić
kolego a powedz mi ile kosztował lakier z położeniem na auto
4100 po znajomości - kolega szwagra + części - błotniki progi nadkola, zderzaki... i wiele drobnych, po 15 latach na polskich drogach auto było w złym stanie..... ale jak to mówią sentyment wziął górę i wziąłem go od ojca i robię....
na pewno miał bym już za niego dobrą fure za to co włożyłem w niego do tej pory (ostatnie 6 miechów):
-lakier 4100
-części- 1000 błotniki progi zderzaki grill nadkola spojler klapa
- remont silnika 1000 (uszczelniacze zaworowe rozrząd paski filtry i wiele drobnych)
- lampy ok 500 tył boczne kierunki i przeciwmgielne plus kierunki
-Recaro 1200
- całe zawieszenie + amory robione w maju przed gwintem... ok 1000
-gwint 1000
-bra, hokej 250
-bagażnik- 400
- gałka i meszek skoda octavia, 210 nowa...aso
-Radio 2499zł
-fele ok 2500 z oponami toyo proxies tr1
- co daje ok 15.000 już ....
a jeszcze wydech i parę pierdół
a auta dalej nie ma
Ostatnio zmieniony przez Rafalogiela 2011-01-10, 20:26, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: Pasek 1,9TDI Pomógł: 19 razy Wiek: 43 Dołączył: 19 Gru 2008 Posty: 3791 Skąd: Stare Iganie
Wysłany: 2011-01-10, 20:53
kolega to ma chyba lakis problem z cyferkami dobrze widzisz 2500 kafla Rafalogiela, wydał na radio i to pewnie był jakis lepszy z wyższej półki sprzęt albo nowy
DO LODA
kolega to ma chyba lakis problem z cyferkami dobrze widzisz 2500 kafla Rafalogiela, wydał na radio i to pewnie był jakis lepszy z wyższej półki sprzęt albo nowy
DO LODA
Jvc avx44 kupione nowe w lutrm zeszłego roku..... na dzień dzisiejszy
nie szczędziłem kasy bo kocham te auto i na pewno oszczędzać na nim nie będę....
tak naprawdę to jest w stanie jak nowe technicznie...blacharsko... zdjęć na razie nie dodam... tylko wersje na gotowo..... do porównania jak było- początek postu.. i jak jest...
na razie czekam i szlag mnie trafia....
Ostatnio zmieniony przez Rafalogiela 2011-01-10, 21:00, w całości zmieniany 2 razy
Silnik: 1,8 Pomógł: 61 razy Wiek: 43 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3720 Skąd: LZA
Wysłany: 2011-01-10, 21:32
Rafalogiela napisał/a:
Fajny Exad sam miałem na takiego ochote
_________________ Noga z gazu!
Lepiej stracić minutę życia ,niż życie w minutę!
Rafalogiela [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-10, 21:39
Vento-Łukasz napisał/a:
w Zamosciu jeżdzi BMW LZ ZZZZZ
to moze u ciebie D0 00000
A nie szkoda ci kasy na taka rej. nie lepiej cos do venta kupic
hhmm i tak ventyl po wsadzeniu tylu pieniędzy umrze chiba wtedy kiedy ja bo go nie sprzedam.... a zawsze zazdrościłem takiej rejestracji kumplowi.....
Rafalogiela [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-10, 21:45
czarnysauber napisał/a:
Rafalogiela napisał/a:
Fajny Exad sam miałem na takiego ochote
radyjko jest eleganckie tylko problem jest z jego wyciąganiem i wkładaniem- masa wyjś i wejś z tyłu chinch przeszkadza bardzo w zamontowaniu, radio nie chciało wej ść do końca :/ ale pare zabiegów i sie zmieściło....
Silnik: ON
Wysłany: 2011-01-10, 22:01
pokaż samochód anie sie chwalisz cenami dla mnie głupota chwalenie sie ze mam radio za 2500 ktos zobaczy i ci ukradnie to radio gdzieś lepiej pokaz auto anie walisz cenami co ile kosztowało a ni jednej fotki w temacie ja tez moge npaisac ze sobie kupiłem felgi za 30 000zł heeeh
_________________ AUTOSZYBY
Rafalogiela [Usunięty]
Wysłany: 2011-01-10, 22:08
TomeQTomeQ napisał/a:
pokaż samochód anie sie chwalisz cenami dla mnie głupota chwalenie sie ze mam radio za 2500 ktos zobaczy i ci ukradnie to radio gdzieś lepiej pokaz auto anie walisz cenami co ile kosztowało a ni jednej fotki w temacie ja tez moge npaisac ze sobie kupiłem felgi za 30 000zł heeeh
Jak je tylko odbiorę będziesz pierwszy który dostanie fotki,,, a później wyslesz mi swoich felg
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2011-01-11, 13:13
no ja pytałem o cene za lakier bo wiemy jak to jest z fachowcami że malują na sztukę a po 4 miesiącach zaczyna rdza wyłazić itp i taki element nie bedzie tak tani jak lakier w akrylu ,tak jak to nie stety kolega Novok ma że po krutkim czasie zaczynało wyłazić zło z pod lakieru
kolega to ma chyba lakis problem z cyferkami dobrze widzisz 2500 kafla Rafalogiela
myślałem że sobie wpisał jedno 9 za dużo.
Zresztą nie do końca wierzę w te 2,5 koła mimo żę było kupowane rok temu bo za tysiąca takie kupi nowe. Ale fakt że radio zacne Chociaż ja bym takiego nie kupił nawet za tysia, chytrość by mi nie pozwoliła
_________________ Ze słodkich rzeczy najbardziej lubię wódkę.
Rafalogiela, w pojekcie spoo sie dzieje ale wszyscy czekamy na foty co by ocenic jak te prace postepuja Z opisu brzmi ciekawie i zastanawiam sie jak ten kameleon bedzie u Ciebie wygladal ? Na nissanie primerze n fajnie to wyglada a walili je tak w fabryce krotka serie. U ciebie to wszystko brzmi ciekawie a te foty to sa chyba bardziej wyczekiwane niz kackupa po popijawie
Silnik: w komorze Pomógł: 25 razy Wiek: 37 Dołączył: 06 Kwi 2008 Posty: 2784 Skąd: Z Mazowsza
Wysłany: 2011-01-29, 15:43
Może nie wyszło panowie co wy tacy nie cierpliwi....jak chłopak zrobi to da znać....Zdążycie coś podłapać od niego Co do wypowiedzi o cenę radia to jej nie rozumiem...Widocznie sklep w którym kupował taką sobie narzucił marżę i w wyniku tego cena była sporo większa niż w innych sklepach....Co do lakieru to może lakiernik nie może sobie poradzić z położeniem go...I dlatego zwleka tyle czasu....
_________________ Grupa Mazowiecka
Rafalogiela [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-09, 22:27
Wydym napisał/a:
Co do lakieru to może lakiernik nie może sobie poradzić z położeniem go.
no i auto zostało zabrane od niego niepomalowane!!!!!! 25 stycznia trafił w ręce innego majstra i zmieniła się koncepcja niestety nie kameleon (majster sie nie znał na tym)...... auto został dziś odebrane i prezentuje się ....sami oceńcie, jeszcze do założenia jutro gwint, kierownica... oraz car audio do pociągnięcia..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum