Wysłany: 2011-01-21, 02:44 Przeplywomierz 1.6 101 km pomocy
Witam
Mam problem bo wyrwaly sie kabelki z przeplywki a raczej z wtyczki.Pomozcie a raczej podajcie jak dochodaz kabelki kolorami.Wtyczka na 3 piny - 1 2 3 jak ida kable.Nie moge jechac na kompa bo i tak wystrzeli blad
a tak w ogole to gdzie jest czujnik polozenia walka rozrzadu w tym motorku?dostalem jakis dziwaczny i wydaje mi sie ze to czujnik polozenia walu bo jest umiejscowiony nisko na bloku przy skrzynce
ogarniete.wszystko ok.no prawie bo furka ciagle nie lata.a czujnik polozenia walka rozrzadu to czujnik halla.ten pod aparatem to czujnik polozenia walu korbowego i jak sie go wypnie to ventka nie lata
ale chyba mamy winowajce braku mocy
zdjalem wiazke ze sterownika gazu i nie chcial w ogole zagadac ani nie mial ochoty.to zapialem ta wtyczke i zagadal.szedl mocniej oczywiscie na benzynie i nie mial odcinki.moze tu jest klopot w elektronice gazu?mozliwe ze ktos tak zamieszal ze samochod nie chce chodzic na benzynie i moze jak nie chce chodzic na benzynie to i na gazie nie bedzie latal.moze to jest przyczyna?
_________________ Ventyl 1.6 101 KM
Ostatnio zmieniony przez Volfgang31 2011-02-13, 16:03, w całości zmieniany 1 raz
I kolejne spostrzezenia.strzelil ponoc i przestal jezdzic od tamtej pory a pozniej stracil wolne obroty.jezdzila nim wczesniej zonka a pozniej stal dwa lata.ja go zreanimowalem bo taka fajna furka nie moze gnic.Wywalilem pierscien zabezpieczajacy przeplywke przed strzalami i sie poprawilo ciut
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum