Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z przyspieszaniem na LPG
Autor Wiadomość
rafal3rf 
Kierowca eLki

Silnik: 1.8 abs
Wysłany: 2010-12-31, 11:04   Problem z przyspieszaniem na LPG

Witam forumowiczów !! !
Ventyl na benzynie smiga ładnie, na gazie tez jest dobrze ale tylko do 3 biegu na 4 i 5 brakujem mu jakby mocy kreci sie tylko do 3 tysiecy i stop, gaz w podłodze a on tylko 3 tysiace :mur: :mur: odejmuje gaz i znów podłoga a vento nagle orzywa i ciagnie dalej !?!? (chociaż czuć duży spadek mocy w porównaniu do benzyny).
Kiedys dałem większą dawkę gazu tak sporo ... to problem zniknął na 4 biegu ale na 5 dalej 3 tysiace i stop dodam ze spalanie podrosło sie do 13 litrów gdzie normalnie bierze 9-10 na trasie...
Co panowie radzicie ?? ?

MihasZiom 
Niedzielny kierowca

Silnik: AAM 1,8
Wysłany: 2010-12-31, 12:50   

regulacja gazu :P ale nie na oko tylko w jakimś warsztacie bo tak to shit z tego bedzie:P no i raczej na gazie bedzie słabszy samochód no chyba ze masz jakaś bardzo dobrą sekwencje.

MustangGT 
Zapalony Ventkarz
Pewka.pl

Silnik: 1.9TDI 110KM
Wysłany: 2010-12-31, 15:04   

Tak jak kolega pisze regulacja przede wszystkim. Jedź tylko do warsztatu gdzie podłączają pod kompa i już trochę czasu zajmują się gazem. Nie żałuj kaski bo ona szybko do ciebie wróci pozdro :)

rafal3rf 
Kierowca eLki

Wysłany: 2010-12-31, 15:34   

Jak byłem w moim miescie u gaziarza to facet popatrzył tylko pod maske i na wstepie 400 zł za wymiane reduktora + 50 zł nowe węże, jak naciskałem na regulacje to podłaczył miernik pod jakas kostke i stwierdził ze z sondą lipa i nie ma co regulowac tylko wymieniać(chyba 2 banieczki chciał za sonde) , choć nie falują obroty i spalanie w normie.
tak apropo to gdzie znajduje sie jakas kostka od sondy i jakie powinno być tam napiecie ??

MihasZiom 
Niedzielny kierowca

Silnik: AAM 1,8
Wysłany: 2010-12-31, 15:45   

Ja też miałem taki motyw z Bravą z gazem. chciał wszystko wymieniać :( a w innym warsztacie kolo podłączył pod analizator spalin, kompa, wymienił filterek od gazu i wyregulował i inny samochód był. ładnie jezdził na gazie, nie miał dołków w mocy i spalanie było niskie. Zabuliłem za wszystko chyba 50 zł i tyle. Więc proponuje zmienić warsztat :]

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2010-12-31, 17:01   

Wiecie....z tą wymianą kilku gratów to nie jest tak do końca źle. Jeśli masz już zużyty reduktor to nic nie wyregulujesz....tzn mozna wyregulować ale to szybko się rypnie. ;)

rafal3rf 
Kierowca eLki

Wysłany: 2011-01-02, 12:49   

Zgadzam sie z kolegąPaweł J., ale nie za 450 zł oO

piotrek/wawa 
Ventofan
glizda

Silnik: 1.8 ABS
Wysłany: 2011-01-04, 09:13   

ale skoro gosc w warsztacie nie mial analizatora spalin tylko kompa to on jest dupa a nie gazownik oczywiscie ze jak sonda jest zepsuta to na kompie nic nie zdziala ale na analizatorze da sie rade ja mialem parownik do wymiany ale chlopaki mi go troche podregulowali i jeszcze rok przebujal pozniej zrobilem mu regeneracje za cale 50zl z przesylka spowrotem na regulacje (drugie 50) i gaz smiga do tej pory

musisz poprostu zmienic gaziarza na takiego co ma pojecie o robocie bo ten co u niego byles to mi sie nie widzi
Ostatnio zmieniony przez piotrek/wawa 2011-01-04, 09:15, w całości zmieniany 1 raz  

rafal3rf 
Kierowca eLki

Wysłany: 2011-01-05, 11:53   

juz mam namiary na innego gaziarza, jak bede miał troche wolnego to podlece i sie okaże :D

Odpowiedz do tematu