Jak w temacie
Czyli potrzebny silnik 2,0 8V najlepiej ze skrzynią oraz z calym osprzetem na swap.
Dobrze by bylo jakby byl pewny coby potem nie bylo rozczarowania.
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-10-27, 22:15
ja kupiłem dawce za 3000 zł i miałem wsio silnik heble i wsio co trza nie ,musiałem szukać ,ale wsadziłem w remont 14.000 zł
z tym ze robiłem kapitalke silnika i wszystkich części potrzebnych do swapa
ale ja nie patrzyłem na stan i byłem do tego przygotowany ,a jak ty będziesz chciał to znajdziesz zdrowego dawcę ,na golfie mają często takowe zestawy do swapu
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2010-10-31, 15:09
2e jeden z lepszych silników. Dbając o niego (oleje, filtry, itp na czas) odpłaca się bezawaryjnością.
Sam taki silnik używam.
Wąski , 14000zł za remont silnika chyba kolega miał dopisać że za remont całego auta. Bo kapitalki silników tej konstrukcji firmy na nowych ori częściach robią za 3500zł do tego wszystko na gwarancji.
Następnie jeśli kolega Marek81l miał silnik 1.8 90KM to skrzynie może zostawić. Niech nie słucha że ona nie wytrzyma bo to g...o prawda. A pasowała bedzie do 2E
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-10-31, 18:39
i wszystkich części potrzebnych do swapa
czytanie ze zrozumieniem pomaga ,a dla ułatwienia chodziło mi o wsio cob wchodzi w skład swapu ,silnik elektryka,hamulce ,zawieszenia ,układ wydechowy itp itd
Wysłany: 2010-11-01, 17:44 Re: Kupie silnik 2,0 8V
Marek81l napisał/a:
Jak w temacie
Czyli potrzebny silnik 2,0 8V najlepiej ze skrzynią oraz z calym osprzetem na swap.
Dobrze by bylo jakby byl pewny coby potem nie bylo rozczarowania.
witaj mam kpl na SWAPa
silnik cały kpl z osprzętem tzn wszystko co jest przy silniku i pod maską, sprzęgło, i skrzynia też może być itp itd odpięte na sankach z wiązkami skrzynką bezpieczników, immo, chip kolektory itp itd, oczywiście gwarancja rozruchowa pisemna ze stempelkiem firmowym, aktualnie mam silniki z oznaczeniami kodowymi ADY i AGG, koledzy z klubów VW a między innymi piotr nowok z tego forum i kilku kolegów z różnych for VW mogą potwierdzić stan zakupionych ode mnie silników, często u mnie bywają Wydym i jego kolega Piotrek więc sami niech napiszą swoje zdanie pozdrawiam i zapraszam na PW lub na kom a nr masz w podpisie pozdrawiam
_________________ Firma AUTO-ŻAKERO
oferuje praktycznie wszystkie części do MK3 głównie GTI, ale i zwykłe Golfiki też, używane i nowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum