Wysłany: 2010-09-12, 16:40 nie pali na bezynie ale na lpg ok
witam mam taki problem nie mogę odpalić auta na bezynie po kilku próbach w końcu odpali ale trzęsie tak jak by nabijało paliwo gdy jadę i wstawi mocniej wtedy zgaśnie nie wiem co to może być ??
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-09-12, 19:26
Jakby pompa paliwa niedomagała.
Ale pamiętam jak mi zaczął dłużej kręcić przy odpalaniu na ciepło. Za to na benzynie odpalał normalnie ale przy 1500 obrotów zaczynał chodzić na 3 gary, silnikiem telepało. Jak się okazało miałem palec i kopułkę do wymiany. Rozebrałem to wszystko i wyczyściłem benzyną. Wszytko było ok do czasu gdy autko postało dobę na deszczu...kolejne czyszczenie palca i kopułki i od nowa git. Oczywiście te graty mam do wymiany. Także zerknij tam czy nie masz zielonego osadu i czy palec nie jest przepalony.
Silnik: 1.8 Pomogła: 5 razy Wiek: 33 Dołączyła: 31 Sie 2010 Posty: 433 Skąd: LLE
Wysłany: 2010-09-12, 19:51
Jakiś miesiąc temu miałam coś podobnego. Spróbuj na początek posłuchać czy pompka nie chodzi jakoś głośniej niż normalnie. Wymiana filtra nie zaszkodzi- u mnie akurat pomogła (zastanawiam się jak on do tej pory jeździł bo filtr był fabryczny jeszcze ). Po filtrze opisane przez ciebie objawy mogą się na jakiś czas nasilić- trochę rozjeździć na samej benie i spokój. Nie jeździłeś ostatnio za dużo na gazie a za mało na benzynie? albo nie tankowałeś na jakiejś szemranej stacji?
O właśnie- dobrze, że mi kolega przypomniał poza filtrem wcześniej wymieniane świece kopułka palec i kabelki...
Ostatnio zmieniony przez vst93 2010-09-12, 19:56, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum