Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z przełącznikiem gazu
Autor Wiadomość
besamel 
Kierowca eLki

Silnik: 1.9 tdi
Wysłany: 2010-07-22, 16:19   Problem z przełącznikiem gazu

Witam. Mam problem. Kiedy chce odpalic auto gdy przełącznik od gazu jest ustawiony w pozycji odpalania na benzynie i po dodaniu obrotów przeskakiwania na gaz, to ta czerwona diodka oznaczająca benzyne gaśnie i nie moge odpalic z benzyny, czasami zdaża się, że wszystko jest ok, a czasami, że nawet jak przekręce zapłon to odrazu świecą się tylko dwie zielone diody. Kiedy świecą się tylko te dwie zielone diody od gazu muszę czasami kilkanaście razy przekręcac zaplon żeby zaskoczyło i zaświeciła się ta trzecia dioda od benzyny. Wie ktoś może co to może byc?

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2010-07-22, 19:23   

besamel napisał/a:
Wie ktoś może co to może byc?

Miałem coś podobnego po wymianie oświetlenia przy nawiewach. Diody od poziomy gazu działały ok, ale za to ta która pokazywała rodzaj paliwa na którym śmigam nie świeciła albo świeciła jak chciała. Jak się okazało od konsolki od gazu wysunęła się jedną stroną wtyczka...dodusiłem i jest git.

besamel 
Kierowca eLki

Silnik: 1.9 tdi
Wysłany: 2010-07-22, 20:48   

Już dociskałem tą wtyczkę na wszystkie strony i nic. U mnie jest tak, że nie jest tylko problemem to, że ta czerwona dioda się czasami nie chce zaświecic tylko to, że jeżeli ona się nie zaświeci to nie moge odpalic z bajury, a jak się zaświeci to wszystko jest ok

RysiekSiedlce 
Kierowca eLki

Silnik: 2.0 GT
Wysłany: 2010-07-25, 09:46   

Miałem podobny objaw i jak kolega potwierdzam ze często piuny we wtyczce ulegają zaśniedzeniu czy innym uszkodzeniom i wtedy są wariacje. przekręć kluczyk i jak diody będa sie świeciły poruszaj przewodami ( nie wtyczka) ząłp tak 3 cm od wtyczki i poruszaj na boki wtedy zaobserwuj czy diody np. nie migaja , nie przełacza się sterownik itp.

Jak nie pomaga to pewnie do wymiany sterowniczek ;P POZDRO

To tylko sugestie ;)

Kowal_80 
Ventofan

Silnik: 1.8 benz
Wysłany: 2010-07-29, 10:31   

miałem podobnie. przeczysciłem i spryskałem wszystkie wtyczki i wsówki od gazu,które znajdują sie pod maską + klemy. i jest ok.

Odpowiedz do tematu