Kupię w dobrym stanie w rozsądnej cenie prawy tylny błonik (od str. wlewu paliwa) . ew. wycinki: 1) Wlot paliwa z kawałkiem nadkola, 2) cał róg - obszar mocowania lampy
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-10, 00:57
Szukajna Allegro, jest masa aukcji z Ventkami na części... Chociaż nigdy nie widziałem jednej sztuki, zazwyczaj ćwiartki, lub cały tył.
A ogólnie po co chcesz ruszać błotnik. Z tylnim to kupa roboty, nie jest jak przedni wykręcany, trzeba wszystko ciąć, moim zdaniem lepiej zrobić reperaturki, niż ciąć błotnik.
Najchętniej to tylko zaznaczone na rysunku fragmenty.
[ Dodano: 2007-01-10, 15:43 ]
Owszem są tylko irytuje mnie jak za kwałek złomu (auta 10-14 lat = korozja) koś krzyczy 350-400 zł (błotnik) Niecały rok temu na allegro był nowy błotnik kosztował 250 zł, ale wówczas nie miałem kasy.
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-01-11, 00:58
kriss napisał/a:
nowy błotnik kosztował 250 zł
ale to raczejnie oryginał w tej cenie... Nówki, o ile jeszcze robi VW, są w tak kosmicznych cenach że można zwrotów głowy dostać.
A ceny za części do Vento są z kosmosu bo dużo teraz tego jeździ po drogach więc ludzie ciągną z zachodu auta na części i robią niezłe biznesy na nas - użytkownikach takich autek.
tak to bywa jak kupiłem vento , to na naszych drogach ( przynajmniej w mazowieckim) mało tego było a teraz ......
jak by nie było rdzy na rdzę nie zamieniał .
Wysłany: 2007-01-11, 23:48
Ano tak jest, teraz to masa Ventek na polskich ulicach, a pamiętam jak 7 la temu wyjechałem moją strzałą z komisu to nie spotkałem na drodze nawet jednej, w ogóle było ciężko znaleźć Vento w Łodzi (oprócz policyjnych), a teraz jest ich masa. Poprostu różnica w cenie w PL była za dużą między Golfem a Vento, a teraz praktycznie nie ma różnicy w cenie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum