Silnik: 1.9 AHU
Wysłany: 2010-03-03, 16:18 głośno w środku
witam czy wasze venta są głośne w środku podczas szybszej jazdy. u mnie po przekroczeniu ok 110km/h robi się dosyć głośno bardzo słychać opływające powietrze tak jak by drzwi były nie domknięte ale wszystkie drzwi są równo spasowane z nadwoziem może to uszczelki lub coś innego.
ja przy 220 to nic nie słyszę
Na pewno opony zimowe są głośniejsze od letnich. Jeżeli wyciszyłbyś drzwi, podłogę i sufit matami bitumicznymi oraz założył nowe uszczelki na drzwi problem w większym stopniu by zniknął.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-03-03, 23:06
Lwomati napisał/a:
ja przy 220 to nic nie słyszę
U Ciebie Mati przy 220km/h mama szumi, że za szybko....
A tak na serio ja tez tak mam, że przy 120km/h też już jest dość głośno w środku. Ale nie żeby jakoś tak żeby rozmowy trzeba było przez prowadzić ale zawsze jakiś szum jest przy wyższych prędkościach....
Ja tam nic nie slysze bo juz po poprzednim Kadziecie ogluchlem
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Silnik: 1.9 AHU
Wysłany: 2010-03-04, 06:16
u mnie najbardziej hałasuje z tyłu. ostatnio zdemontowałem osłonę głośnika w tylnych drzwiach i zobaczyłem że nie ma tam takiego wygłuszenia spróbuję najpierw wygłuszyć drzwi i też bym chciał wymienić te uszczelki drzwiowe na nowe tylko gdzie ich szukać.
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-03-04, 09:17
No tak jak mówisz Pawle. Trochę już się "poci" silnik przy tych prędkościach. Ale szum powietrza też jest dość konkretny. Wiadomo, Ventka to nie ferrari, nie wygląda jak klin żeby ładnie powietrze cięło..... jakiś opór zawsze będzie. No i to już leciwe autka także jak piszecie, uszczelki to już bardziej tylko z nazwy pozostały
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum