Wysłany: 2010-02-15, 19:12 Jaki to silnik ozaczenie Jetta III 2.0
Witam kolegów jestem tu nowy i mam problem kupilem dziś WV JETTE III i mam problem z gratami jaki to jest silnik w/w samochodzie 115KM 2.0 jakie on nosi oznaczenie (kolektor dolotowy jest na wieszku nad deklem zaworów z napisem wv 2.0
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-15, 22:09
playauto, do silnika samego w sobie mnóstwo rzeczy pasuje od wersji europejskich 2E czy AGG, Wtrysk jest niestety inny ale reszta auta to Golf III czy Vento i mało problemów z czesciami
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2010-02-15, 22:34
dokładnie teraz swapuje auto na tym silniku. I prawie wszystko da się w tym silniku naprawić na częsciach z europejskich silników. Nawet krokowiec który na pierwszy rzut oka jest inny da się zamienić na 2E. z wtryskami też no problem bo każdy jest osobno. łatwo dobrać z innego VW. a sama listwa pełni funkcje przewodu tylko. gorzej jak ona pęknie . ale silnik podobno jest raz lepszy od 2E bo podobno dużo większe przebiegi wytrzymuje. Jest kilka minusów jak np. kolektor ssący czy listwa wtryskowa oraz coś jak "UFO" (w fiatach pełniło funkcje podciśnienia) przy przepustnicy, które dostać moze być problem, ale coś kosztem czegos. Zresztą sam wygląd tego silnika powala. I łatwiej niż w 2e mozna ZATURBIĆ :p
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Silnik: 2.0 ABA
Wysłany: 2010-02-17, 19:07
Ja tez mam Jette III 2.0 i pytalem o to kiedys. Dostalem odpowiedz ze jest to silnik o oznaczeniu ABA. A z czesciami sie jest tak zle bo dol silnika jest taki sam jak w europejczykach
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum