Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-15, 20:10
archeolog napisał/a:
od jakich silników pasuje ten czoujnik ?
yyyy....ciężko powiedzieć, ale z tego co pamiętam to chyba Sebastian wspominał, ze nawet od skody podchodzi...niestety nic nie podpowiem bo stary czujnik nadal mam w trójniku gdyż robi za zaślepkę która się rozleciała.
U mnie czyszczenie styków na początku pomogło...z 5 stopni przybyło ale po ok 2 tygodniach znowu wróciło do "normy" a w dodatku gaz zaczął świrować pawiana (BRC Just-dobry komp ale strasznie czuły)...nowy czujnik + reset kompa i wszystko jest jak należy głupi czujnik a robił kichę z całym autem....na nowym czujniku szybciej się ssanie wyłącza więc także na spalaniu jakoś mikroskopijnie sie to odbije
Ostatnio zmieniony przez Paweł J. 2010-02-15, 20:11, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2010-02-15, 20:32
archeolog napisał/a:
No fajnie tylko ten czujnikczek kosztuje nie mało ;/
No tak...trochę kosztuje....mi ten czujnik sprezentował Spyro-twierdząc że po vento został mu jakiś nieużywany zamiennik.....jak się okazało to jest świetnie działający oryginał z 2000 któregoś tam roku Kłamczuszek
A wracając do tematu to oryginał zapewne oscyluje wokół 100zł....ale widzę, że ludzie śmigają na zamiennikach za 20-30zł
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2010-02-16, 08:33
archeolog, ten sam czujnik czteropinowy obsługuje licznik i ECU. Radze kup mimo wszystko oryginał w ASO, koło 120 zeta,bedzie miał niebieska obwódke (fabrycznie miały żółta ). Do wszystkich Vento i Golfów III benzynowych oprócz VR jest ten sam czujnik
Ostatnio zmieniony przez pablomed 2010-02-16, 08:33, w całości zmieniany 1 raz
a ja nie mam ssania i mi obroty lataja.czy to wina tego czujnika?wywala mi jeszcze 520 i 523?Ten pierwszy to przeplywka a ten drugi to czujnik temperatury powietrza dolotowego.Czy ma to wplyw na przeplywke?zegary mi glupieja ale czujnika temp.cieczy VAG nie wywala.juz zaczynam glupiec
POMOCY
_________________ Ventyl 1.6 101 KM
Ostatnio zmieniony przez Volfgang31 2011-02-21, 03:59, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum