Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-02-07, 14:00 zmiana belki tylnej
jak wiece mam do wymiany belke tylna i przymierzam sie do zmiany i teraz pytanie czy ktos juz zmienial jak wyglada sprawa z hamulcami ja u siebie mam tarcze z tylu a belke bede mial z bebnami i teraz nie wiem jak to ogarnac czy zostawic bebny czy przelozyc moje tarcze
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Silnik: 2.8 VR-6 Pomógł: 16 razy Wiek: 38 Dołączył: 09 Mar 2009 Posty: 2400 Skąd: Warszawa-Puszków
Wysłany: 2010-02-07, 15:05
pierwsze pytanie jest takie dlaczego chcesz zmienić belkę??,po drugie jeżeli masz tarcze to bym je zostawił bo na bębnach będziesz miał gorze hamowanie,jeżeli już chcesz zostać przy tarczach to jest to możliwe bo czopy piast które masz przy bębnach zamieniasz na czopy od belki z tarczami czop się trzyma na 4 śrubach a sama belka się trzyma na dwóch śrubach do nadwozia i dwie śruby od amorków tylnych no i dochodzi jeszcze przewód (przewody "2" ) hamulcowe oraz linki ręcznego i belka jest już na wierzchu
dalczego masz krzywa?? bity byles. zbiezrznosc moze sie zmienic gdy masz wybite tuleje gumowo metalowe sa dwie w belce. czasami gdy jest mocne zuzycie potrafi cala chodzic (oczywiscie musisz podniesc wetke do gory zeby sprawdzic) u mnie tak bylo i w dodatku stukalo jak cholera. po wymianie wszystko jest juz ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum