mi tez tak leciutko cieknie ale sie tym nie przejmuje bardziej wali z kolanka co wchodzi do silnika z tamtad wali dobrze to kolanko jest za filtrem i idzie od tego rurka do odmy
chodzi Ci o ta aluminiową podstawe do której filtr jest przykrecony? jezeli tak to tam na górze masz 2 czujniki oleju. i albo podkładka juz se "dała spokuj",albo plasticzki w czujniku pękły. ja miałem to samo. tydz temu wymieniłem oba czujniki,umyłem benzoladą i jest gitarka.
lesny1982, wez moze sobie wymontuj całą odme (rure metaloeą jak i gumową) i przeczysc. pewnie masz zabita i dlatego tamtędy wali. ja miałem tak zajeb... ,ze musiałem wodociągi zatrudnic do czyszczenia. teraz jest kulturka. nigdzie mi nie wypycha oleju.
chodzi Ci o ta aluminiową podstawe do której filtr jest przykrecony? jezeli tak to tam na górze masz 2 czujniki oleju. i albo podkładka juz se "dała spokuj",albo plasticzki w czujniku pękły. ja miałem to samo. tydz temu wymieniłem oba czujniki,umyłem benzoladą i jest gitarka.
lesny1982, wez moze sobie wymontuj całą odme (rure metaloeą jak i gumową) i przeczysc. pewnie masz zabita i dlatego tamtędy wali. ja miałem tak zajeb... ,ze musiałem wodociągi zatrudnic do czyszczenia. teraz jest kulturka. nigdzie mi nie wypycha oleju.
oki to tak zrobie ale jak sie troszke ociepli no i bym to kolanko gdzies zakupil tylko ciekawe czy maja takowe gdzies czy dorobic se bede musial i pewnie jakies uszczelki tam sa
o ktorym kolanku mówisz? ja tam nic nie dorabiałem. przecisciłem drutem,wypłukałem pare razy benzyną i załozyłem. roboty na 15-20 minet,a jak mrozik podgoni to i 12
a ta chłodnica oleju co pokazałes to gdzie jest zamontowana? bo jakos nie kumam.
tzn manix25, o co pytasz,bo mi to sie juz teraz calkiem pokręciło? w tą aluminiowa podstawe masz wkrecone 2 czujniki na klucz 24 lub 27,teraz juz nie pamietam. zakonczone sa plastikową "kopółką" i blaszaną wsówką. na nie załozone są kable w gumowych osłonach. kumasz? tam Ci sie sączy?
na tym łĄczeniu ale nie z pod filtra jak to wogóle rozebrać
zciągasz przewody wodne, odkręcasz filtr oleju pod nim masz nakrętke (może być niedokręcona, poluzowała się przy wymianie filtra) odkręcasz ją i schodzi ci ta chłodniczka, masz tam taki oring i go wymień
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum