Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-01-04, 17:56 Wymiana licznika
Cześć mam taki mały problem z licznikiem że mi troszeczke szwankuje bo wyświetlacz od godziny sie wylał a wskazówka od poziomu paliwa chodzi jak chce
I tu moje pytanko:
Czy do mojego ventyla z silnikiem 1.6 moge włożyć licznik od 1.8 lub 2.0 bo są chyba tak samo wyskalowane ale niewiem czy wszystko bedzie chodziło tak jak należy ,może jest inna kostka w liczniku albo coś w tym stylu.
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-01-04, 18:38
Witaj poszukaj licznika o tych samych numerach co Twój a tutaj masz temat o licznikach bo sam mialem dylemat moze cos pomoze http://forum.vwvento.org/...t=3294&start=35bradley sie orientuje w temacie
_________________ VW Vento 1.9 D 1Y 64 KM
VW Vento 1.9 TD AAZ 75KM +
Mercedes W210 E 300 136 KM
nawet ja włożysz od TDi-ka to licznik będzie normalnie działał(ale do benzyniaka nie polecam dieslowskie zegary bo ma inne obroty). Tylko pamiętaj żebyś miał takie same prędkości jak masz od 0km/h to ma być od 0km/h
Silnik: 3.0 D 136KM Pomógł: 16 razy Wiek: 34 Dołączył: 02 Mar 2009 Posty: 3004 Skąd: tyle dymu ?!
Wysłany: 2010-01-04, 21:02
Arcaj, chyba sie myslisz czytaj post sebka w temacie który podałem wyzej musi byc z danej wersji silnikowej i najwazniejsze to firma musi sie zgadzac czyli w benzynach golf 3 vento widzialem w benzynach najczesciej motometer firme a diesle maja VDO
Arcaj, chyba sie myslisz czytaj post sebka w temacie który podałem wyzej musi byc z danej wersji silnikowej i najwazniejsze to firma musi sie zgadzac czyli w benzynach golf 3 vento widzialem w benzynach najczesciej motometer firme a diesle maja VDO
to przecież chodzi o ten zakres czy zaczyna się od 0 czy od 20 a czy kończy na 200 czy na 220. A firma czy będzie inna to będą te same wtyki i tak samo będzie chodziło.
miki9a napisał/a:
czy to TDI czy TD kub D
ale jak masz silnik TD do licznika od TDi-a nie podczepisz. Licznik TDi inaczej się zachowa. Z silnikiem TDi licznik TDi-ka na biegu jałowym obroty pokaże Ci 950 a z silnikiem TD pokaże Ci 9500 czyli zamknie Ci licznik i nici z obrotów. O zwykłym dieselku nie wspomnę.
A co do problemu Vento-Łukasza to słyszałem że spokojnie podejdzie licznik od 1.8 tylko żeby wartości były te same.
Niech mnie ktoś poprawi jak się mylę
ale jak masz silnik TD do licznika od TDi-a nie podczepisz. Licznik TDi inaczej się zachowa. Z silnikiem TDi licznik TDi-ka na biegu jałowym obroty pokaże Ci 950 a z silnikiem TD pokaże Ci 9500 czyli zamknie Ci licznik i nici z obrotów. O zwykłym dieselku nie wspomnę.
ale mi chodziło tu ogólnie o firmę . ale dzięki za wyjaśnienie tematu
ale jak masz silnik TD do licznika od TDi-a nie podczepisz. Licznik TDi inaczej się zachowa. Z silnikiem TDi licznik TDi-ka na biegu jałowym obroty pokaże Ci 950 a z silnikiem TD pokaże Ci 9500 czyli zamknie Ci licznik i nici z obrotów
nie czaje - to TD maja taką wartość jak 9500 obr.?
Wysłany: 2010-01-04, 22:26
napisałem oprzeciez ze i firma i numery musza sie zgadzac ...
Zakres co najwyzej bedzie przekłamywał na kilometrach
Arcaj napisał/a:
teraz przeczysz sam sobie jak TD do TDika nie podejdzie i odwrotnie to do benzyny napewno tez nie mówie firma i numery licznika muszą sie zgadzac
Silnik: od kosiarki Pomógł: 14 razy Wiek: 34 Dołączył: 11 Sie 2009 Posty: 2254 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-01-04, 22:56
Troszke mnie zakręciliście ale oki
Zdania są podzielone wiec zostaje tylko jedno wyjście umówie sie zferdek_lublin, i podmienie sobie licznik od niego on ma 1.8 dużo roboty nie ma a bede wiedział na 100%
Jak już bede widział to napisze w tym temacie czy da rade czy nie
Jeszcze dodam że u mnie miedzy prędkościomierzem a obrotościomierzem nie jest nic napisanie ani VDO ani to drugie niema poprostu nic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum