ostatnio hamulec mi się pogłębił tak, że hamuje już przy podłodze ... ;P no i niestety muszę już zakupić nowe klocki, od razu wymienię też tarcze i tu się pojawia moje pytanie, czy ten zestaw będzie pasował ?
TARCZE HAMULCOWE BREMBO 08.4177.14
* Os przednia
* Średnica tarczy: 239 mm
* Grubość tarczy hamulcowej: 12,0 mm
* Tarcza hamulcowa niewentylowana
* Ilość otworów: 4
KLOCKI HAMULCOWE FERODO FDB 419
* KOMPLET NA PRZEDNIĄ OŚ
* Układ hamulcowy: Kelsey-Hayes
* Długość: 138 mm
* Wysokość: 50 mm
* Grubość: 19,70 mm
Silnik: 2GT ADY LPG Pomógł: 8 razy Wiek: 48 Dołączył: 27 Lis 2009 Posty: 474 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2009-12-16, 17:05
ja mam tarcze MIKODY wentylowane i nacinane, musiałbym poszukać fakturę jakie. Powiem krótko staje w miejscu. Klocki też muszę sprawdzić. na jutro dam znać.
Silnik: 2E Pomógł: 78 razy Dołączył: 18 Mar 2007 Posty: 1173 Skąd: małopolska
Wysłany: 2009-12-16, 22:58
D_M_C_, klocki Ferodo są ok, ale Brembo made in Poland dało plamę i epopeje o tym sa w necie, a ja doświadczyłem niestety też tego szajsu. Mikoda, Bosch, TrV-Lucas-ATE. Nie oszczędzaj, i tak masz tanie tarcze w tym wymiarze
Silnik: z pralki Pomógł: 9 razy Wiek: 40 Dołączył: 04 Wrz 2007 Posty: 421 Skąd: katowice / brzeszcze
Wysłany: 2009-12-17, 00:45
Co ten zestaw brembo taki tani ?? jakisz szit chyba.
Ja gonie na pełnych tarczkach jurid + klocki jurida. całość coś koło 230zł ja dałem 210 bo brałem dużo części na zawiecho u nich. I z jurka zadowoliny jestem narazie najlepszy ukł jaki miałem. brembo nie polecam, tak jak gadają to jest polski szit. Mam kumpla ( jego kolega robi w brembo ) załatwiał mi brembo kiedyś do punto w smiesznej cenie. i jedynym plusem była cena
_________________ Tuning zabawą, moc podstawą. Budowa SWAP'ów VW i FIAT
Silnik: 1.8 ABS +LPG Pomógł: 18 razy Wiek: 49 Dołączył: 19 Mar 2007 Posty: 620 Skąd: wielkopolska,okolice Kalisza
Wysłany: 2009-12-20, 18:48
pablo170 napisał/a:
Co ten zestaw brembo taki tani ?? jakisz szit chyba.
Ja gonie na pełnych tarczkach jurid + klocki jurida. całość coś koło 230zł ja dałem 210 bo brałem dużo części na zawiecho u nich. I z jurka zadowoliny jestem narazie najlepszy ukł jaki miałem. brembo nie polecam, tak jak gadają to jest polski szit. Mam kumpla ( jego kolega robi w brembo ) załatwiał mi brembo kiedyś do punto w smiesznej cenie. i jedynym plusem była cena
No właśnie ja kupiłem zamiennik niemieckiej firmy Zimmermann - tarcze, a klocki kupuje TEXTAR i się śmiga, ja nie narzekam
Ostatnio zmieniony przez misiek 2009-12-20, 18:50, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum