Pytanie.
Gdzie jest "spust" wody z bagaznika, a dokladnie jak sie zdejmie tapicerke boczna bagaznika to jest taka wneka metalowa, jest otwor i znika gdzies w kierunku zderzaka. Problem jest taki, ze woda mi tam stoi... Normalnie, akwarium....
I woda nie chce za nic zejsc. Gdzies musi byc odplyw zatkany.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ale gdzie jest ta uszczelka? Gdzie ja moge zobaczyc od spodu auta? Mile widziane zdjecia bo mam wszystko w auto-smarze zakonserwowane
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-12-11, 17:33
Nie mam fotek i nie zrobię bo nie mam jak. ale jak patrzysz od spodu autka to patrz bardziej koło dokładki mniej więcej na środku szerokości bocznej zderzaka.
jak wsadzisz reke tam reke to napewno znajdziesz tam gruba plastik niebieska rurke - nie da sie jej nie zauwazyc ja u siebie sprezaka dmuchałem tylko ze sufit podmokl niestety
ale ciezka sprawa zeby to one sie zatkały - przednie lepiej dobrze wyczysc
Musialem zdjac zderzak po bokach bo nie moglem reki wsadzic zeby wygodnie zdjac ta gumeczke. Wezyk na oko byl drozny ale jak zaczalem nim ruszac na boki to zaczelo sie saczyc. Jak wyjalem gumke to sruuu. Jakies 3-4 szklanki wody sie polaly
Gumeczki usuniete po obu stronach.
Co do wody w bagazniku to mysle, ze polalo mi sie przez ta brakujaca uszczelke, o ktorej mowilem wczesniej gdy mylem samochod karcherem.
Jednak gdy bagaznik wysuszylem po 2tyg znowu mialem wilgoc. I tym razem podejrzewam, ze wlasnie przez to ze w boku stala woda, chlupotalo, parowalo no i wilgoc.
Moze w koncu skoncza sie problemy z woda w bagazniku.
zapycha sie w przednich drzwiach w slupku kolanko zdejmij plastik zaslaniajacy slupek wyjmij kolanko przeczysc i wsio gotowe no i nie zapomnij wsadzic dobrze rurki odplywowej od szybra do kolanka bo bedzie lalo do srodkka wode
To juz sprawdze w nastepny piatek. Jak wymienialem szyberdach to sprawdzalem szczelnosc i bylo ok. Woda wyciekala tylem i przodem.
Moze przednie tez sie teraz apcaly bo mialem mokro pod dywanikiem pasazera z tylu od strony kierowcy. Generalnie strona kierowcy byla mokra, a od pasazera sucha.
przeleciałem cały temacik ... bo mam również problem z wodą w bagu ... z tym że u mnie raczej cieknie przez lampy bo z tego co zauważyłem to ja nie mam żadnych uszczelek na nich ... i pytanie do fachowców : czy sam silikon pomoże ?
ja już uszczelniłem silikonem ... zrobię fotki i będą dzisiaj , zrobię również próbę generalną i będę lał wodę wtedy zobaczę czy nadal coś się dostaje do baga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum