Wysłany: 2009-12-04, 11:37 Odpalanie - kolejny juz raz
Widze, ze ostatnio kilka osob mialo z tym ptoblrmy.. jednak u mnie wyglada to troszeczke inaczej..
wszytsko zaczelo sie wczoraj wieczorem jak chcialem wrocic z pracy.. niby wszystko bylo dobrze, przekrecalem kluczyk zapalal bez problemow, ale po puszczeniu kluczyka auto gaslo.. po kilku probach(chyba 7) udalo mi sie wkoncu zapalic i dojechac do domu.. dzisiaj rano chcialem sprawdzic czy bedzie to samo, jednak auto azwsze odpalalo za pierwszym razem, tylko tyle, ze po puszczeniu kluczyka obroty spadaly praktycznie do 0, ale jakos auto sobie z tym radzilo i wyciagalo do gory odrazu., jesli trzymalem auto na gazie zanim puscilem kluczyk tak na 2000 obrotow i puszczalem kluczyk to wskazowka tez sie lekko cofala, ale to lekko..
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-12-04, 12:49
Też obstawiałbym kostkę stacyjki, przy wadliwym czujniku temperatury są problemy z odpalaniem, ale jak już zapali to na pewno nie zgaśnie po puszczeniu kluczyka. Kup nową kostkę stacyjki, tania jak barszcz, ale robota koszmarna.
wyrabia sie gniazdo w tej kostce od stacyjki takiego bolca.a normalnie odpala to znaczy nie musisz sie gimnastykować zeby odpalił kluczykiem wachlować itp??
przy wadliwym czujniku temperatury są problemy z odpalaniem, ale jak już zapali to na pewno nie zgaśnie
mylisz się... jak ja miałem walnięty czujnik, to bardzo ciężko było odpalić - owszem, ale silnik chodził tylko wtedy, jak mu gazowałem, bo jak puściłem gaz, to momentalnie gasnął. Nowy czujnik i jak ręką odjął.
W sumie czujnik tempaeratury tez moglby to byc.. ale raczej jestem przekonany, ze to kostka.. i pewnie przez ta kostke zdarzalo mi sie tak, ze nieraz(ale to tylko ze 3 razy) auto mi gaslo podczas jazdy.. porpostu breloki rozruszaly kluczyk i robily niestyk i gasl..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum