Wysłany: 2009-10-18, 23:13 trzaski podczas ruszania
witam. od pewnego czasu podczas ruszania słychać delikatne stukanie, coś w stylu zużytych przegubów ale oba są w porządku. dzieje się tak tylko podczas ruszania czy to do przodu czy do tyłu. niedawno wymieniłem całe sprzęgło, flansze od półosi przy skrzyni są dokręcone- sprawdzałem, zastanawia mnie co to może być?
Sprawdz sobie na pełnym skręcie , jeżeli będą słyszalne wyrazne stuki przyglądnij sie dokładniej tym przegubom bo to całkiem możliwe że to ich wina....
Silnik: 2.0 GLX 85kW Pomógł: 8 razy Wiek: 35 Dołączył: 09 Mar 2008 Posty: 666 Skąd: Rzeszów
Wysłany: 2009-10-19, 08:35
A te stuki to jakby coś obijało się o coś czy pykało delikatnie, ja miałem problem podobny zaczeło stukać mi jak ruszałem i puźniej coraz częściej do szło do tego że przy dodawaniu gazu na 4 biegu dalej stukało a problem był banalny tłumik spadł z gumy i obijał o podłogę przez 2,5 miesiąca nie wiedziałem co to mechanicy muwili że przegłuby wybite, belka ugięta i się tłucze a jeden powiedział że wydech jest odwrotnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum