Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
problem ventylek gasnie
Autor Wiadomość
bladekamil 
Kierowca eLki

Wysłany: 2009-08-13, 22:32   problem ventylek gasnie

Witam
Mam problem z ventylkiem zaczoł sie sypać dość powaznie ostatnio w nocy wracałem do domu i no niestety zgasł sam bez zadnych objawów przy 80 km/h wskazówki opadły i koniec jazdy potem nie chcial zapalić tzn łapał zapłon i sie tak jakby dusił i gasł po 3-4 sekundach odstawiłem go na noc do znajomego (zapchałem go tam bo nie odpalił) wróciłem po niego rano i normalnie bez problemu zaskoczył wrócilem do domu około 15 km zadnego problemu nastepny wyjazd ventylek zaczoł sie dusić bardzo obroty po wcisnieciu sprzegła do zera spadaly gasł i tylko siła pedu załapywal znów zapłon jakoś sie udało do jechać do domu ale to ciezko tak cały czas na gazie trzymać noge . a co najdziwniejsze w tym wszystkim to jak zaczoł sie dusić to po odaniu gazu zwalnial jazde a jak puszczałem noge z gazu to zaczynał sam przyspieszać . wyaje mi sie troche ciepły zaczyna być tzn szybko sie grzeje ale nie gotuje płynu ani nic wentylator sie załacza po 10- 12 min od zapalenia silnika na luzie i mysle ze to troche za szybko łapie temp ..powiem tak ze nigdy tak nie warjowal zawsze ładnie jezdził spokojnie wszystko grało nie wiem moze to wina benzyny bo dostał ostatnio caly bak verwy z orlenu a wczesniej jezdziłem na normal 95 . byłem dzis u 3 mechaników zaden nie wie co jest grane i bajeruje ze nie ma czasu narazie ze ma mase roboty a ventylek jest bardzo potrzebny do jazdy wiec moze ktoś z forum mi podpowie co moze mu dolegać . dodam ze tak silniczek krokowy sprawny bo mam 3 i na kazdym to samo , sterownik ten co jest w podszybiu równiez sprawdzony czujnik temp oleju to juz dawno sie zepsuł i jest odłaczony narazie bo nie moge takiego u mnie nigdzie dostać ,płyn chłodniczy wymieniony 2 miesiace temy olej równiez w miare nowy 5 tys km dopiero a ieszcze mam dziure małą w wydechu ostatnim tłumiku dokładnie ale to chyba nie ma wplywu na działanie silnika .jakby coś komuś wpadło do głowy co mu moze dolegać to prosze o podpowiedz . z góry dzieki .pozdrawiam

Lwomati 
Vento to ja!
GRUPA MAZOWIECKA

Silnik: 2.3t AERO
Wysłany: 2009-08-13, 22:35   

kolego napisz jaki masz silnik w swoim vento.

Była VRka
Mój Borowik
Passeratti

bladekamil 
Kierowca eLki

Wysłany: 2009-08-13, 22:57   

silnik w vento to 1.6 benzyna bez gazu 1993r

FWD350 
Ventomaniak

Silnik: 1Z TDI
Wysłany: 2009-08-14, 18:26   

a moze sonda lambda nie znam sie za bardzo na silnikach benzynowch ale jaks tam stycznosc z tym mam i w niektyrych przypadkach cos ro biłem a ty zeczywiscie

Odpowiedz do tematu