Wysłany: 2011-03-02, 21:37 cała prawda o katalizatorze i jego braku
Panowie, powiedzcie mi jak to jest z tym katalizatorem. wywalić go czy zostawić, a może wybić jego środek. Co to mi da i jakie mogę miec problemy przy silniku 1,8 ABS z instalką gazową BRC. Czy spalanie może wzrosnąć?
problemów żadnych nie będzie, spalanie nie wzrośnie więc nie ma się o co bać
jak wybijesz i zostanie oryginalną puszka to nie będzie problemów żadnych, gorzej jak wytniesz całkiem i wstawisz rurkę to możesz mieć problem jak diagnosta zajrzy pod auto i to zauważy ;p
_________________ Spełniaj marzenia, bo życie jest krótkie.
Silnik: 2.0 2E Pomógł: 2 razy Wiek: 37 Dołączył: 22 Cze 2010 Posty: 103 Skąd: Pruszcz Gdański
Wysłany: 2011-03-03, 15:57
Ja jakiś czas temu wycinałem kata (rozsypał się i dzwonił) i wstawiłem strumienicę. Żadnych zmian nie zauważyłem. Osiągi te same, spalanie też. Z tego co mi wiadomo, to zapchany katalizator powoduje utratę mocy, bo spaliny mają dodatkowe opory żeby się wydostać, jeśli nie ma takich objawów to lepiej zostawić go w spokoju.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum