Mam pytanko czy pod krućem tym górnym (z czujnikiem temperatury) jest jakaś uszczelka(pomiędzy krućcem a głowicą)? Silnik 1,8 ABS. Zapytać też chciałem czy taką uszczelkę można kupić (bo to drobiazg) czy trzeba z całym krućcem kupować?
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2011-02-06, 13:40
Ja kupiłem Topran (czy jakoś tak) i nie cieknie, z tym że musisz od razu kupić zaślepkę na jedno gniazdo w tym króćcu bo teraz nie sprzedają z pojedynczym gniazdem na czujnik temp. tylko z podwójnym. No chyba, że tak jak Morfi napisał, kupisz ori to może wtedy jest z pojedynczym gniazdem
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2011-02-06, 19:14
Nie baw się w wymianę samego oringu.....oring kupisz chociażby w sklepie z cześciami do ciągników i kosztuje grosze....sam kruciec tez nie jest drogi...są także dostępne zaślepki. U mnie rolę zaślepki spełnia stary czujnik który zaniżał temperaturę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum