Części samochodowe do VW w sklepie iParts.pl

Forum Volkswagen Vento Klub Polska Strona Główna
FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy Rejestracja  Zaloguj  Chat
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat :: Następny temat
Gaśnie po przełączeniu na gaz
Autor Wiadomość
thierry02 
Niedzielny kierowca

Silnik: 1.8
Wysłany: 2010-12-25, 18:19   Gaśnie po przełączeniu na gaz

Witam,
kupiłem niedawno ventka 1.8 glx i juz są z nim mega problemy. Wymieniłem uszczelke pod głowicą, sprzęgło i miało być git. Po wymianie nie chodził na gazie podjechałem, do serwisu sie okazało że kable sie zerwały ( pewnie mechanior zerwał przy wyjeciu akumulatora). ok naprawiłem to przejchałem 50km na gazie i nagle mi zgasł. Od tej pory gdy przełączam na gaz gaśnie. Dodam, że zgasł mi na prostej drodze podczas jazdy. Wiadomo co to może być?

MihasZiom 
Niedzielny kierowca

Silnik: AAM 1,8
Wysłany: 2010-12-25, 19:36   

Tak na odległość ciężko powiedzieć. Może znowu jakiś problem z tymi kablami? Zamarznięty parownik ? A może po prostu nie ma gazu ? ew. nie coś się zatkało zablokowało ? Podskocz do jakiegoś gazownika niech to sprawdzi.

Ile Cie wyniosła wymiana uszczelki pod głowicą ? Bo rozumiem ze też planowałeś głowice.

Drako 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2010-12-25, 19:47   

na benzynie ci też gasnął czy tylko na gazie najpierw bym na twoim miejscu sprawdził pompę paliwa czy chodzi w ogóle a jak nie to będzie gdzieś przerwany przewód a tu pomoże dobry elektryk

thierry02 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2010-12-26, 10:11   

Przez godzine jechałem na gazie tego dnia i dopiero po tej godzinie padł. Na benzynie śmiga. Uszczelka z planowaniem głowicy była. Po znajomości robiona u kolegi. i Gaz był, tylko troche duzo za dużo pali bo przez te 50km co przejechałem wciągnął 8,5l gazu :/
Ostatnio zmieniony przez thierry02 2010-12-26, 10:12, w całości zmieniany 1 raz  

Drako 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2010-12-26, 20:17   

w zimie kolego tak jest że dużo pali niż na wiosnę jak mrozów nie ma w styczniu jadę ze swoim na regulację i wymianę filtra gazu ja swoim zrobiłem 115 km i wlałem 20.55 litra gazu czyli do pelna a jeżdziłem spokojnie

thierry02 
Niedzielny kierowca

Wysłany: 2010-12-26, 20:58   

ja rozumiem, ale jeździłem już nim i palił max 14l na 100km (w zime) na slizgajacym sie sprzegle i z jebnieta uszczelka od głowicy, a po wymianie i regulacji pali 17l ? to chyba jednak coś nie tak

Paweł J. 
Vento to ja!

Silnik: ...
Wysłany: 2010-12-27, 09:18   

Drako napisał/a:
115 km i wlałem 20.55 litra gazu czyli do pelna a jeżdziłem spokojnie

Masakrycznie dużo, ale to nie jest miarodajny pomiar. Aby zmierzyć idealnie spalanie gazu musisz wyjeżdzić go do końca, zatankowac na full i po wyjeżdzeniu gazu do zera można zrobić pomiar.

Mam tak podobnie....wypalę 1/3 zbiornika, zatankuje na full i pali dużo bo nawet 12 potrafi mi wyjsc z wyliczen, ale gdy zjaram całą butlę już jest mniej. I tak mi gaziarz mówił że wyliczenie na podstawie przejechanych np 150 km i dodankowaniu do pełna, nie mają sensu bo zawsze źle to wychodzi.

Odpowiedz do tematu