Wysłany: 2009-12-29, 11:07 GDZIE ZNAJDE W BUTLI GAZU ZAWÓR???????
WITAM WAS. POMOCY. KIEDYS JUŻ GDZIES PISAŁEM O OWYM PROBLEMIE NIEMOCY ZNALEZIENIA ZAWORU GAZU W BUTLI W KOLE. WSTAWIAM TERAZ FOTKI I JAKBY CO PROSZE O SUGESTIE GDZIE ON JEST. JEDYNE WG MNIE JEST MOZLIWE TO COS POD CZERWONYM GUMOWYM KAPSLEM NA KTÓRYM NAPISANE JEST SAFETY 27 BAR EHH PROSZĘ O POMOC!!!!
Silnik: 1.9 TDi Pomógł: 15 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 1254 Skąd: zamość
Wysłany: 2009-12-29, 11:20
chodzi o zawor ktory puszcza gaz?? jak tak to sie nazywa elektrozawor i widac to ja pierwszym zdjeciu takie niebieskie cos i tam dwa kabelki sa podlaczone do tego
Wysłany: 2009-12-29, 11:28
ventylek86 napisał/a:
albo zawór którym zakrecasz gaz zeby wyjąc butle albo wymienic filterek od gazu
prezciez butla ma jakies zabezpieczenie i to chyba ten elektrozawor i jak odkrecasz filterek to scieknie gaz co jest w przewodzie i dalej juz nie ucieka bo odcina doplyw czy cos takiego wiem bo ostanio wymienialem
Wysłany: 2009-12-29, 11:34
no u mnie tez sa 2 pokretla to zamkniecia zaworu tankowania i wyjscia co gaz wychodzi z butli do parownika... ale ja nic nie zakrecalem wymienaijac filterek
Wysłany: 2009-12-29, 12:01
ventylek86 napisał/a:
załozy tylko duzo dłubania jest ale jak sie pomeczy gazownik to wstawi. Mozna w kolektor ssacy wstawic dysze na kazdy wlot i powinno to chodzic
oj watpie... jakby sie tak dalo to juz kilka osob by zalozylo ale przeciez to jest jedno punkt i tylko jeden wtryskiwacz jest a sekwencja ma jeden wtrysk na cylinder wiec to by nie chodzilo po mojemu.. ale moge sie mylic moze ktos sie wypowie bardziej obeznany
Wysłany: 2009-12-29, 12:12
hmm ... nie bede zaprzeczal bo nie znam sie dokladnie ale swego czasu duzo czytalem na temat zakladania gazu na roznych forach wypytywalem ludzi na VWgolf i niby nbie mowili ze sekwencje mozna zalozyc... ale byc moze ze sie da... ale po co sekwencja do 1.8 na II gen tez spoko chodzi
Wysłany: 2009-12-29, 15:18
ventylek86 napisał/a:
to jeszcze jako tako pali i w miare chodzi
na spalanie nie narzekam teraz to pewnie z 12L wychodzi... i problemow nie ma ciagnie bardzo dobrze prezlacza sie tez dobrze nie gasnie wiec ja jetsem zadowolony z tej instalacji
albo zawór którym zakrecasz gaz zeby wyjąc butle albo wymienic filterek od gazu
dokładnie o to mi chodzi.
eh panowie widze ze niezła dyskusja się nawiązała:) no więc elektrozawór ten przy buyli nie pozwoli na wylot gazu tak?? I moge swobodnie wykręcic drugi elektrozawór pod maską by filterek wymienic???
Wysłany: 2009-12-29, 15:32
eros662 napisał/a:
no więc elektrozawór ten przy buyli nie pozwoli na wylot gazu tak?? I moge swobodnie wykręcic drugi elektrozawór pod maską by filterek wymienic???
przynajmniej u mnie tak bylo ze nie musialem.
powoli rozkrecałem filterek zeby ten gaz uciekł co jest w przewodach i pozneij odkrecilem całość i wymiana. Tylko trzeba dobrze te oringi gumowe pozakladac zeby sie zaden nie podwinał bo bedzie gaz spierdzielał
A zatem koledzy elektrozawór przy butli zapobiegnie wylotowi gazu i śmiało moge wykręcać elektrozaworek pod maska si?? Bo nikt juz mi nie odpowiada ehhh
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-12-31, 10:54
Tak eros, jak rozkręcisz elektrozawór to syknie dość mocno gazem (tak jak wcześniej napisano-ucieknie z przewodów). Jak wymienisz filterek nie zapomnij magnesu przykleić na nowy filtr.
Ja tak robiłem i jak widać jeszcze do Was piszę
Silnik: ... Pomógł: 302 razy Dołączył: 18 Mar 2006 Posty: 10606 Skąd: ...
Wysłany: 2009-12-31, 10:55
eros662, pokręć tym zaworkiem do oporu...czyli do zamknięcia i czekaj aż auto zgaśnie na gazie i w tedy będziesz miał pewność że się gaziorem nie zasyfisz....Jeśli zablokujesz dopływ gazu a nie wypalisz tego co w przewodach to zasmrodzisz sobie ręce a ten zapach nie jest tak łatwo usunąć....jeśli furka zgaśnie znaczy że dopływ gazu jest odcięty i można działać (chyba już o tym trzeci raz piszę )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum