Silnik: klekocze
Wiek: 38 Dołączył: 21 Maj 2011 Posty: 22 Skąd: prawie Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-07-08, 02:48 takie tam VWento
Przedstawiam mojego ventylka który na chwilę obecną jest w opłakanym stanie,ale będę dążył do tego żeby prezentował się ładnie.
rok-1992
wyposażenie:
-elektryczne lusterka
-thermotronik
-centralny zamek
-wspomaganie kierownicy
-fotel kierowcy regulowany w dwóch płaszczyznach
-tylna kanapa dzielona z podłokietnikiem
-jak sobie przypomnę co jeszcze ma to dopiszę
silnik 1.9TD AAZ(na wykończeniu)
Plany
-Doprowadzić komorę silnika do ładnego stanu
-odnowienie i zamontowanie nowego silnika
-ogarnięcie wszystkich kabli wraz z instalacją
To rzeczy od których muszę zacząć na pierwszym miejscu bo muszę czymś jeździć do pracy,a reszta modów wyjdzie w trakcie.
Parę fotek
Przy autku będę robił wszystko sam od mechaniki po blacharkę tak więc czasu mi zejdzie przy nim trochę.
Roboty przy nim co niemiara ale lubię się tak pobawić
Wysłany: 2011-07-08, 13:06
gryzonvw napisał/a:
rocznik, stan silnika i stan auta po fotach to oceniam że za darmo auto dostałeś ?
powodzenia w realizacji planów
taa darmo to teraz w mordę ciężko dostać
Wiem że brzydkie ale ja wolę widzieć co kupuje i sam sobie zrobić wszystko i wiedzieć co mam jak kupić jakiegoś ulepa ze szpachli i żeby się posypał za dwa sezony.
Dziś miałem robić miejsce pod maską na 1.9 TDI ale niestety pada deszcz i nie mogę targać silnika z auta.
Wysłany: 2011-07-14, 19:28
no to dziś silnik prawie został wymontowany ale też są straty :grrr:
za mocno odchyliłem maskę i szyba przednia pierd...... od dołu.Na szczęście mam drugą z golfa mojego
tu w trakcie rozkręcania
i zaczął padać deszcz a zostały mi 2 śróbki
zdjęcie z lotu ptaka :hmm:
ja jak deske do wymiany nagrzewnicy wyciagalem i musialem poodpinac od niej kable a potem to z powrotem zlozyc to okazalo sie ze centralny nie działa ale ogarnalem sprawe. i szczerze tam gdzie jest zabawa z elektryka to staram sie omijac ani tego nie zaczepiac zeby gorzej nie bylo.
_________________ FIAT CC -> OPEL VECTRA A ->VW VENTO -> VW GOLF MK2
Wysłany: 2013-02-27, 01:22
temat do zamknięcia.
autko idzie na części. Gdyby nie wstawiana prawa przednia ćwiartka to bym miał motywację żeby go przywrócić do życia a tak to się nie opłaca ze względów bezpieczeństwa mojego i innych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum