Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-04-09, 18:44 jak zimny to rzuca silnikiem, na gazie jest ok
Mój problem to kiedy rano odpadam a odpalam na benzynie to przez kilka sekund jest dobrze a potem zaczyna rzucać silnikiem. Kiedy jest nagrzany to tego nie ma.
Nie ma tego na gazie. - Silnik rzuca wyłącznie na benzynie i wyłacznie na zimnym silniku
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-04-09, 19:51
Nie koniecznie cały czas. Miałem podobnie jak Ty. Jak zimny, na ssaniu to jakby silnik miał wypaść, potem po rozgrzaniu ustępowało ale podczas jazdy jakby się dławił wachą. A teraz jest w porzo.
Silnik: 1.8
Wysłany: 2009-04-11, 16:34
Moj ma problem tylko rano jak zimny. Pogonilem go kapke:) Bylem u znajowego mechaniora i opowiedzialem ze kolysze na zimnym-gosciu zaczal sie smiac. W koncu wytlumaczyl ze w 80% przypadkow to bledy w komputerze i wystarczy na pare godz akumulatora odlaczyc. Mam nadzieje ze komus pomoge.sam dzisiaj odlacze na noc i dam znac
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2009-04-11, 16:42
Ja wiem tyle że jak coś wywala błędy w kompie to trzeba to naprawić. Odłączenie aku na kilka godz jest dobre na jakiś czas. Przeważnie jest to czas od pierwszego odpalenia od czasu odłączenia akumulatora do czasu zgaszenia silnika. Po ponownym uruchomieniu ten błąd zapewne powróci no bo to coś co go powoduje i tak jest zepsute i będzie podawać do kompa błędy.
A tak właściwie Szwagier, to Ty sobie lancią śmigasz zamiast Ventką
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum