Silnik: 1.8 66kw/90k Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Lip 2008 Posty: 23 Skąd: wola
Wysłany: 2008-10-19, 15:50 przyciski pod panelem regulacji ogrzewania
Witam.Szukam opisu przycisków pod panelem regulacji ogrzewania.W moim gl-u od lewej strony mam :
1-włączanie klimy przycisk NORM
2-dodatkowe (mrożenie) przycisk MAX
3 i 4-wolne miejsca na klawisz-są przewody co tam powinno być
5-przycisk załączania ogrzewania tylnej szyby
6-wolna zaślepka bez kabli
Chodzi mi o miejsce 3 i 4 do czego są wolne kostki.
Czekam na sugestie
_________________ Myślenie nie boli-pomyśl zanim dasz zarobić mechanikowi.
Tak Ventka na pełnym wypasie ma wszystko wypełnione, a OBD ma z prawej strony kierownicy, pod zaślepką
co za nową historię tworzysz?
W nowszych ventkach złącze OBD2 znajduje się nad zapalniczką. W starszych wersjach są to dwie małe zaślepki obok ogrzewania szyby.
A jeśli masz klimatronika, to pierwsze zaślepki pozostaną wolne, bo nie ma ac i max
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-10-19, 19:03
Mój kumpel w ventce miał klimatronika i w ogóle miał wszystko szybki itp i miał pod zaślepką z prawej strony kierownicy, dlatego tak napisałem, bo widziałem jak to podłączali. tfu nie klimatronika tylko zwykła klimę
W allegro wystarczy popatrzeć na golfa czy vento
z resztą fajnie wygląda w golfie IV cabrio, jak wszystkie są zapełnione, z resztą też i taka fajna ta decha
Ja mam od lewej: immobiliser, dwie wolne, ogrzewanie szyby, przełącznik gazu.
Miałem opcję, by przenieść złącze obd nad zapalniczkę, tyle, ze bym musiał kupić cały panel od nawiewów na ten od nowszego typu, ale w sumie to gra nie warta swieczki. na początku był pomysł, ale już ni ema
Jak dla mnie do nie sa gniazda OBD tylko kostki do przełączników elektrycznych szyb ostatnio tez to przegladałem jak rozbierałem wszystko zeby kable w radiu przełążyć.
_________________ Najpierw Bóg stworzył Diesla, a potem świat
OBD mam powyzej zapalniczki, ponizej ogrzewania szyby, obok popielniczki. A kto ma taka kontrolke haku jak ja?
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0
Ostatnio zmieniony przez bradley 2008-10-19, 22:35, w całości zmieniany 1 raz
Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2008-10-19, 23:17
Tygrysisko napisał/a:
widziałem kiedyś ventkę na wypasie, która miał to wszystko wypełnione...no ale być moze się mylę
No i właśnie mój kumpel też miał wszystko wypełnione, od lewej AC obok obieg zamknięty, dalej ogrzewanie szyby, dalej elek. szyby przód dalej tył i miał wszystko zawalone, i podłączali go pod kompa właśnie przy kierownicy. A jak się kiedyś pod VAG-a podłączałem to pierwszą zaślepkę co mi mechanik wyciągnął to była właśnie przy kierownicy, a potem te dwie.... czyli coś w tym jest
Wysłany: 2008-10-20, 00:05
Kolega miał tak:
1.AC
2.Obieg zamknięty
3.Kontrolka alarm/immo czy cuś
4. Przednia szyba
5.Tylna szyba
6. Szyby przód
7. Szyby tył.
Tak to u niego wyglądało. I nie pytajcie mnie skąd on wziął ogrzewanie szyby przedniej, bo nie wiem czy w Venciszach były czy nie, ale on miał.
_________________ VW Vento 1.9TDI 1Z++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2008-10-22, 22:07
sebastian napisał/a:
ano taka, że w takim razie w te dwie zaślepki coś możesz se włożyć - jest miejsce. A tak to dupa..
ja mam OBD czyli niby ma sie zajęte dwa miejsca, ja delikatnie poluzowałem te złącza i troszke przesunąłem to do tyłu a zaślepka zajęta na włącznik oświetlenia nóg Gazik za to przeniosłem z boku obudow od kiery, nie widać, nie przeszkadza, a siedząc za kierownica widzę wszystko
Co do OBD.
OBD I umiejscowione za dwoma zaślepkami (tak kiedyś było u mnie):
OBD II nad zapalniczką (tak było u mareckiego):
co do tej fotki z G4 Cabrio to skoro awaryjne są w tym miejscu to ciekawe co jest nad kierownicą? nigdy na żywca nie widziałem Golfa 4 cabrio, tak żeby oblukać środeczek. Małe zmiany ale jakie fajne
no właśnie ciekawe tylko co on tam wymyślił sobie(autko przyjechało z Belgii)
przydałby się jakaś porada jak rozebrać ten panel nawiewów to bym to przegrzebał i może coś bym znalazł bo zabrałem się i stanęło na tym że rozkręciłem i nie chciało dalej iść....no i musiałem chwilowo zrezygnować
Cytat:
Zaś ten przycisk drugi z lewej służy, a raczej powinien do ryglowania drzwi.
a u mnie to przycisk do włączania megafonu który jest z tyłu pod autem pod taką osłona:P...nie mam pojęcia do czego to mogło służyć ale połączone jest z radyjkiem i dodatkowo ma mikrofon taki jak to w CB radiach
Ostatnio zmieniony przez devill4 2009-02-08, 01:54, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2009-02-08, 21:45 Re: przyciski pod panelem regulacji ogrzewania
[quote="sferavw"]Witam.Szukam opisu przycisków pod panelem regulacji ogrzewania.W moim gl-u od lewej strony mam :
1-włączanie klimy przycisk NORM
2-dodatkowe (mrożenie) przycisk MAX
NORM schładza powietrze doprowadzone do wnętrza a MAX włącza obieg zamknięty. klima działa powyżej 5°C
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum