Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 06 Mar 2006 Posty: 137 Skąd: Jasło
Wysłany: 2007-03-12, 09:53 PROŚBA O POMOC
Mam ogromną prośbę do Was.
W najbliższą sobotę zamierzam wymienić plastiki przy siedzeniach w moim Ventylu.
Znalazłem jakieś plastiki na aukcji po 13 zł za komplet (3 sztuki na jedną stronę).
Pamiętam natomiast jak Spyro gdzieś pisał że w sklepie z częściami do VW można je dostać za "jakieś grosiki"
Niestety w moim pięknym miasteczku nie mogę ich dostać ze względu na brak takowego sklepu (są oczywiście ale sprzedają części do kilku marek - ot typowe sklepy motoryzacyjne)
I tutaj moja prośba - czy ktoś z Was nie pomógłby mi w zakupie tych plastików tzn. sprawdził cenę u siebie, kupił i przesłał do mnie????
Jeśli mógłbym za Waszym pośrednictwem zaoszczędzić trochę grosza to byłbym bardzo wdzięczny.
Chcę je wymienić w sobotę więc zależałoby mi na czasie, gdyby ktoś z Was przypadkiem wybierał się do takowego sklepiku, gdzie można dostać te rzeczy...
Kontakt do mnie: GG 1960148 lub 695 028 038 (tylko SMS bo szwankuje mi głośnik w tel)
Pomógł: 11 razy Wiek: 43 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1539 Skąd: Jabłonna
Wysłany: 2007-03-12, 10:57
siema waldek. spyrowi sie co pokumkalo z tymi cenami. albo koles mu zle ceny podal. ja ostatnio wymienialem u siebie w ventylu. cena warszafska w prawdzie ale.... okolo 9 zl za jeden plastik. czyli 2wa...18 zl.....4ry 36zl. a wiec twoja cena jest bradzo wporzo. jak mozesz to mi przeslij link z tej aukcji. to zobacze czy o tym samym mowimy i moze tez se kupie. mi chodzi o slizgi foteli..... i nie ma ich 3 tylko 2. plus gumki ktore sa nie do dostania w sklepach. - tylko szroty!!!
Wysłany: 2007-03-12, 13:21
Hmmmm. No to nie wiem. Na tej aukcji niby nie pisze że teślizgi są do Vento.
Wymienione są: Golf I, II, III, Passat, Polo i Seat ale znajomy twierdzi że będą też do Ventki. No i gdzieś w jednym z postów (chyba Spyra) widziałem fotkę z takimi samymi - chyba że coś mi się pokręciło
A co do ilości to są 3 - biały plasticzek, szary plasticzek i "takie coś" kremowe - bardziej "gumiaste" ... jak na fotce - i taki zestawik kosztuje 13 PLNów
Wysłany: 2007-03-12, 14:56
Jeśli będą pasować i cena bardzo wporzo jak twierdzi Kovval to może jednak się skuszę na te z allegro.
Mam tylko jeszcze pytanko czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi ślizgami na prawą i lewą stronę fotela?? Jeśli tak to po czym można to rozpoznać no i ... (głupie pytanie ) jak to się zakłada????
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-12, 15:27
Nic mi się nie popitoliło, uważam, że 13 zł za komplet na jedno siedzenie to naprawdę grosze, biorąc pod uwagę ile potrafią kosztować rożne bzdurki do naszych autek...
Montaż jest banalnie prosty, plastiki wsuwasz w a to silikonowe wciskasz i gotowe...
Wysłany: 2007-03-12, 16:06
... a tak na marginesie - sprzedawca ma sklep w Łodzi z częściami samochodowymi, więc być może mówię o tym samym który kiedyś wymieniał Spyro. Niestety nie pamiętam teraz ulicy na której on się znajduje.
Wsuwa się - które w którą prowadnicę?? i w które miejsce??
Sorki za głupie pytania, być może jak zdemontuję fotel to będzie to banalnie proste gdzie i który, ale puki co "dmucham na zimne" i wolę zapytać...
I jeszcze jedno - taki zestaw, tzn 2 x BIAŁY + 2 x SZARY + 2 x GUMA to komplet na jeden fotel (lewa i prawa prowadnica??), bo na aukcji jest napisane że należy podać stronę (czyt. prowadnicę) na którą kupuje się zestaw.
Stąd właśnie moje pytanie wcześniej czy te plastiki różnią się czymś w zależności na którą prowadnicę są montowane.
Wysłany: 2007-03-12, 20:36
Waldek napisał/a:
Na tej aukcji
podaj ta aukcje to i ja kupie
Waldek napisał/a:
że będą też do Ventki
beda pasowac
Waldek napisał/a:
No i gdzieś w jednym z postów (chyba Spyra) widziałem fotkę z takimi samymi - chyba że coś mi się pokręciło
dobrze widziales....tylko ze spyro mowil ze one kosztuja grosze...a wcale nie
Waldek napisał/a:
cena bardzo wporzo jak twierdzi Kovval
cena BARDZO WPORZO
Waldek napisał/a:
czy jest jakaś różnica pomiędzy tymi ślizgami na prawą i lewą stronę fotela
nie ma. jest tylko roznica wewnetrzy i zewnetzrny slizg.....chociaz juz sam sie zacalem zastanawiac ......
Waldek napisał/a:
A co do ilości to są 3 - biały plasticzek, szary plasticzek i "takie coś" kremowe - bardziej "gumiaste
... no ta trzecia czesc to guma
spyro napisał/a:
Nic mi się nie popitoliło, uważam, że 13 zł za komplet na jedno siedzenie to naprawdę grosze, biorąc pod uwagę ile potrafią kosztować rożne bzdurki do naszych autek
...13 zloty to tak. nawet ja se kupie na przyszlosc. ale jak ja w waraszfce do sklepa poszedlem to 9zl za SZTUKE bylo. czyli razem 36zl....bez gumek . a tu 13....to grosiki
spyro napisał/a:
Montaż jest banalnie prosty, plastiki wsuwasz w a to silikonowe wciskasz i gotowe
.... no no no... z tym banalnie to bym nie przesadzal. wcale nie takie banalne. A - trza wyjac fotel, a nie wszyscy maja taki sam montaz,,,,ja mam inny niz spyro. i sie malo nie wscieklem. wsuniecie tego to ok - latwe. Ale potem wlozenie fotela juz z tym dziadostwem znowu nie jest banalne
Waldek napisał/a:
Wsuwa się - które w którą prowadnicę?? i w które miejsce??
spoko, ja tez mialem takie pytania do SPyra za pierwszym razem 30 min na komorce jest tylko jedna mozliwosc inaczej nie wejda
Waldek napisał/a:
jeszcze jedno - taki zestaw, tzn 2 x BIAŁY + 2 x SZARY + 2 x GUMA to komplet na jeden fotel
na DWA fotele !!
[ Dodano: 2007-03-12, 21:09 ]
....dobra tez juz zakupilem...bo to dobra cena
Silnik: 1,8 90KM B+G Pomógł: 158 razy Wiek: 43 Dołączył: 05 Mar 2006 Posty: 12924 Skąd: Łódź
Wysłany: 2007-03-12, 22:56
Waldek napisał/a:
a tak na marginesie - sprzedawca ma sklep w Łodzi
to na pewno ten kleś, ja u nieg kupiłem czujnik otwarcia drzwi i widzialem, że ma na aukcji takie komplety, ale narazie nie jest mi potrzebne. Sklepik jest na maxa mały i znajduje się na ul. Pabianickiej kjak dobrze pamiętam...
kovval napisał/a:
tylko ze spyro mowil ze one kosztuja grosze...a wcale nie
Kovval, czy to nie są grosze według Ciebie? Zapłaciłeś prawie 3 razy więcej.
kovval napisał/a:
no ta trzecia czesc to guma
silikon dla uściślenia Dzięki tej części fotel nie rusza się na boki.
kovval napisał/a:
a tu 13....to grosiki
Dokładnie
kovval napisał/a:
dobra tez juz zakupilem...bo to dobra cena
Trzeba było poczekać zgadałoby się do nich żeby dali rabacik na nasz klub bo kupa osób chce to kupić... Choć koleś , który to prowadzi jakiś na maxa gbur...
kovval napisał/a:
ja mam inny niz spyro
W szoku byłem, bo u mnie to banalna sprawa, odkręcasz taką dziwną nakrętkę i już możesz wysunąć fotel, a prawda jest, że zawsze łatwiej idzie z jego wyjęciem niż włożeniem z powrotem Ale ja już do takiej wprawy doszedłem, przez ostatnie kombinacje z fotelami, że chwila moment i założone...
Wysłany: 2007-03-13, 09:59
no dokladnie tak. tylko czemu one sa roznego koloru to nie wiem. ja jak kupowalem to oba byly biale. ale dokladnie tak. zakladasz je tylko na koncowki ploz.....od strony bagaznika. a guma idzie na przod w srodek.....nie do fotela tylko w podloge
spyro napisał/a:
kovval napisał/a:
tylko ze spyro mowil ze one kosztuja grosze...a wcale nie
Kovval, czy to nie są grosze według Ciebie? Zapłaciłeś prawie 3 razy więcej.
Spyro nie rozumiemy sie. Jak sie ciebie kiedys pytalem ile to kosztuje to mowiles ze grosze. Poszedlem do sklepu a tu 9 zl za jeden plastik. To nie grosze. A tu na aukcji to jest okazja. to sa grosze to jest to o czym mi kiedys mowiles.
Wysłany: 2007-03-13, 19:35
kovval napisał/a:
Jak sie ciebie kiedys pytalem ile to kosztuje to mówiłeś ze grosze
no bo ja za to płąciłęm coś koło złotówki za sztukę, ale to było zanim otworzyli granice z UE. A teraz ceny są kosmiczne z wiadomego powodu - kupa osób ma te auta, więc każdy zapłaci takie pieniadze. Właśnie patrzyłem w moje zapiski dotyczące autka i w 2001 roku w ASO VW Idczak w Łodzi zapłaciłem za komplecik na obydwa fotele 30 zł! Każde miało wygrawerowane logo VW. No i miałbym do tej pory gdyby nie moja głupota, tzn kupując nowe fotele od razu sprzedałem swoje prosto z auta, a że koleś dawał dobra kasę nie chciałem by się rozmyślili dałem mu razem z plastikami, oryginalnymi VW. Teraz mam takie jak te co z Allegro, podróbki.
Ale wtedy Ventek jeździło bardzo mało, GOlfów więcej, ale na pewno nie tyle co teraz...
Poprostu sprzedający i produkujący te plastiki wiedzą, że ile by nie powiedzieli to i tak każdy to kupi o wkurzające jest na maxa jak fotele latają we wszystkie strony...
Wysłany: 2007-03-15, 09:05
Plastiki założone!!
Montaż faktycznie banalnie prosty i szybki. Pierwszy raz demontowałem fotele i cała "operacja" przy obydwu fotelach zajęła mi pół godziny.
Kovval masz u mnie punkcika za opis co, gdzie i jak...
Reszta z Was też pomagała, ale Kovval najdokładniej opisał jak to założyć dla mnie (wtedy jeszcze ) laika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum