Silnik: Bora 1.9 TDI Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Wrz 2010 Posty: 86 Skąd: Sosnowiec/Dąbrowa Górnicza
Wysłany: 2011-12-21, 20:21 Problem z obrotami.
Cześć,
tak jak w temacie mam problem z obrotami. Dzieje się tak tylko rano gdy jest zimno. Odpalam auto na LPG, i od razu obroty w chodzą na około 3,5-4 tysiące i tak się utrzymują, zaś na benzynie, auto pracuje nie równo, obroty albo około 3 tysięcy, albo spada do około 400-500, i auto gaśnie.
Po przekręceniu kluczyka słychać chyba silniczek krokowy, takie cykanie, jak by głupiał, nie wiem. Wszystko to ma miejsce jak wyjeżdżam do roboty rano. Wyjadę mniej więcej z osiedla, dystans ja wiem może ze 500 metrów i wszystko wraca do normy.
Ma ktoś jakiś pomysł co to może być?
Świece, kopułka, kable, palec mają przejechane około 10 tysięcy kilometrów. W aucie jest filtr stożkowy, jeżeli to może mieć coś do tego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum