Silnik: 1.9
Wysłany: 2011-08-30, 23:00 Proste audio
Witam wszystkich.
Ostatnio u szwagra w venciaku montowałem nowe radio (zmiana ze starego oryginalnego kaseciaka). Tak się rozkręcił, że fabryczne głośniki nadają się do wymiany - te w desce rozdzielczej. Ktoś mu kiedyś sprezentował głosniki alpine 2-drozne o średnicy 13cm i tak pomyślałem sobie, że te głośniki mozna byłoby włożyć w drzwi, a w tylną półkę kupić coś większego - 165mm, bo 200 pewnie nie wejdą bez rozcinania blachy.
Czy będę potrzebował jakiegoś dystansu zmniejszającego do tych 13-stek, żeby zamontować w drzwi? Ewentualnie jakie głośniki proponujecie w tylną półkę? Albo jakieś inne propozycje zestawu audio, ale żeby wykorzystać te 13-stki alpine.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
a po jaki gwint wsadzac 13 w miejsce 16,5 z tylu w polce nic nie dawaj bezsens totalny kable w peszle i bedzie git a calosc jest opisana o tutaj >> http://forum.vwvento.org/viewtopic.php?t=3133szukac czytac szukac czytac
Ostatnio zmieniony przez lesny1982 2011-09-02, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-09-02, 21:59
po taki gwint, że 13,5 leżą w garażu i tylko się kurzą. Chodzi o to, by koszty były jak najmniejsze. Wyciąłem ze sklejki dwa "dystanse" redukujące i myślę, ze będzie ok.
W tylna półkę pójdą elipsy blaupunkta - kolega kiedyś miał takie w golfie III i ładnie grały.
Tak wiem, że scena będzie zakłócona, ale szwagier nie jest melomanem
Ja w swoim golfie V mam tylko głośniki z przodu + sub w bagażniku (wszystko na wzmacniaczu) i gra aż miło. Fabryczne radio i głośniki wywaliłem po 3 dniach od wyjechania z salonu. Szkoda, że zestawem audio zajmują się księgowi, a nie osoby które znają się na temacie.
W sobotę będę montował wszystko u szwagra, o efektach napisze.
Wysłany: 2011-09-04, 21:55
wszystko już poskładane.
Efekt? bardzo dobry, jezeli wziąć pod uwagę to, że miało być tanio. Dźwięk jest czysty, jakiś tam bass jest, ogólnie gra fajnie.
Można się przyczepić, że scena jest zakłócona, bo więcej gra na tył 60/40 (takie moje odczucie), ale to było do przewidzenia, bo z tyłu są dużo mocniejsze głośniki. Bass mógłby być nieco głębszy, ale z żadnych innych głośników więcej by nie wyciągnął - teraz to tylko niewielki sub i byłoby ok.
Szczerze powiem, że jestem pozytywnie zaskoczony graniem tego wszystkiego, a szwagier jest wręcz wniebowzięty i o to chodziło!
a tak fajnie mozna by bylo zrobic przod wzamian za to wszystko no ale jak wlasciciel zadowolony to oki a teraz jak moze dacie suba to dopiero sie scena zrobi masakra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum