Silnik: 1,8l ABS B+G Pomógł: 52 razy Wiek: 42 Dołączył: 29 Lis 2007 Posty: 3837 Skąd: near 3CITY
Wysłany: 2010-02-24, 21:26
Musisz zdjąć samo pokrętło i wyłamać w nim ten plastik który przewodzi światło. Tzn tą długą część plastiku. On ma zabarwienie zielone i dlatego tak masz.
A do thermotronica takie coś patez można wsadzić? Jest z tym jakiś wiekszy problem?
W tych pokrętłach jest regulator temperatury, który uniemożliwia montaż standardowego zestawu. Dlatego tez aby zestaw zamontować w prosty sposób w thermotroniku muszę zrobić parę przeróbek. Przede wszystkim główna listwa konstrukcyjna musi być zamocowana pionowo. Koszt takiego przerobionego zestawu to 46zł.
Co do samych kolorów. W tych pokrętłach jest tez trochę inne środkowe pokrętło, ponieważ występują tam dość szerokie cyferki temperatury. Z tego względu najprostsze w montażu są jednokolorowe wersje podświetlenia, czyli 3,8 i 9. W innych wersjach jest trochę kłopotu z odizolowaniem kolorów na tych cyferkach i trzeba sie trochę pobawić z oklejaniem ich taśmą. Ale jest to do zrobienia
_________________ Mój nawiew po modernizacji (więcej fotek na mojej stronie www.dobraelektronika.eu )
Wczoraj wyjąłem ten plastik ,który powodował świecenie wskaźnika na zielono. Tylko dlaczego nikt mi do cholery nie powiedział że wystarczy wyjąć sam klawisz:P Rozebrałem wszystko jak do montażu
No, teraz to podświetlenie w pełni spełnia moje oczekiwania
u mnie kiepsko dziala to oswietlenie. dzisiaj zalozylem. np na srodkowym pokretle u gory jest slabo oswietlone tak jak u enesen, . dodam za wszystkie siatlowody opkleilem dookola. na bocznych od zewnetrznych stron tez slabo swieci. w czym mam problem co jest zle???
u mnie kiepsko dziala to oswietlenie. dzisiaj zalozylem. np na srodkowym pokretle u gory jest slabo oswietlone tak jak u enesen, . dodam za wszystkie siatlowody opkleilem dookola. na bocznych od zewnetrznych stron tez slabo swieci. w czym mam problem co jest zle???
Blenders, napisałem na priv jakie sa możliwe problemy w takim przypadku
_________________ Mój nawiew po modernizacji (więcej fotek na mojej stronie www.dobraelektronika.eu )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum