Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-02-12, 17:19
moj kolega mial b4 v6 quatro sreberko i powiem ci wstawil s line 17 zglebil i wstawil 2x strumiennice a zamiast koncowegotlumika kocowke.... jednym zdaniem ogien w szopie wyglad byl zajebisty a dzwieku nie da sie opisac powyzej 2 tys jak zaczynal sie wkrecac na obroty to az ciarki szly normalnie bajka i wogole furak fajny ale taki egzemplarz ciezko dostac na allegro nie widzialem takiego ale mam nadzieje ze ty znajdziesz cosodpowiedniego jak oddasz w dobre rece ventke
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
Silnik: 1,6 TDi Pomógł: 7 razy Wiek: 35 Dołączył: 19 Wrz 2009 Posty: 1730 Skąd: VW Club Chelmek
Wysłany: 2010-02-14, 10:31
dlaczego przepasc ja mialem 2 lata honde c5g i mam mile wspomnienia co to tego samochodu. mialem tam 1.5 na jednopunkcie 90 km a koles w vento 2.0 mial problem mi uciec
_________________ Nie trąb gdy zwalniam jadę na glebie zaraz wahaczem o coś przyjebie
dlaczego przepasc ja mialem 2 lata honde c5g i mam mile wspomnienia co to tego samochodu. mialem tam 1.5 na jednopunkcie 90 km a koles w vento 2.0 mial problem mi uciec
Tutaj przyspieszenie nie ma nic do rzeczy, znajomy ma VI gen 1.4Is i robi moje Vento jak chce ale komfort jazdy i wykończenie wnętrza w tych chamskich plastikach jest nieporównywalny do VW
no szkoda ze chcesz go sprzedac bo naprewde ladny jest
Ostatnio jeszcze raz przemyślałem wszystko na spokojnie i doszedłem do wniosku że to jest jedyne rozsądne wyjście. Wiem że jak Vento zostanie to znowu pójdzie w niego sporo grosza bo plany związane z tym samochodem były (są ) bogate a mając pieniądze na ich realizację znowu nie będę spał po nocach myśląc co jeszcze można kupić do Ventyla Kurcze jak widzę co się dzieje jak chce się sprzedać taki samochód to żal mi d.... ściska, władowałem w nie więcej niż chce za nie dostać a ludzie dzwonią z takimi propozycjami że płakać się chce. Wolę więc stracić to co wydałem do tej pory, sprzedać ten samochód i kupić coś co zostanie ze mną na bardzo długo (bo nie oszukujmy się, 75KM to nie jest szczyt moich marzeń a na zabawy w swapy nie mam warunków, pieniędzy, czasu, nerw ) niż brnąć w to dalej i później znowu się wkur...... Nie ma co się łamać, jak sprzedam to Vento to zobaczymy co z tego wyjdzie bo poza namiętnym przeglądaniem B4 Quattro na allegro zacząłem ostatnio wpisywać tam frazę Vento VR6
piechu43 napisał/a:
normalnie IGŁA
Do igły to mu brakuje trochę, ale samochód ma 16 lat więc cudów się spodziewać nie można. Myślę że jak na swój wiek to trzyma się nieźle
bartek moim marzeniem tez nie jest 90 a nie sprzedaje bo nikt mi nie da kasy co wsadzilem w furaka jedno napewno zaluje ze nie kupilem od razu vr ale sie nie poddam i ja bede napewno swapa robil tylko jak dojde do kasy
korde jak na niego patrze to łezka sie kreci i gdybym nie miał auta to bym je od ciebie sam kupił - sprobuje na mowic znajomego bo szuka auta - żeby tylko do jakiegos buraka nie trafił
a i jeszcze jedno jak zamienisz go na B4 to ci nie wybacze w życiu - wolał bym juz zardzewialego nawet w kolo ventka od tego przykrego audi - pomyśl chłopie sa lepsze furki - a te 2.6 wcale nie powala na kolana jezdzilem takim audi - ale ta krowe ciezko jednak bujnac pozatym ciezko też wyciagnąc noge z pod pedału gazu
a i jeszcze jedno jak zamienisz go na B4 to ci nie wybacze w życiu - wolał bym juz zardzewialego nawet w kolo ventka od tego przykrego audi - pomyśl chłopie sa lepsze furki - a te 2.6 wcale nie powala na kolana jezdzilem takim audi - ale ta krowe ciezko jednak bujnac pozatym ciezko też wyciagnąc noge z pod pedału gazu
To jest jeszcze kwestia otwarta, Audi chcę kupił głownie ze względu na blachę i podwójny ocynk. Myślę że 150 czy 174 KM będą w miarę żwawe i pozwolą się sprawnie przemieszczać, a dźwięk V6 zrekompensuje fakt faktem smutny wygląd B4 Inna sprawa że znalezienie samochodu z dużym silnikiem w tym przedziale cenowym nie jest takie łatwe, Vent VR6 jak na lekarstwo, Golf jakoś mi nie pasuje, Passat B4 mi się nie podoba a innej grupy niż VAG nawet nie biorę pod uwagę No ale nie ma co gdybać, najpierw muszę sprzedać jedno żeby myśleć o drugim a to też jest ciężkie zadanie do wykonania Zainteresowanie niby jest, praktycznie codziennie dostaje jakiś telefon a jeszcze nikt nie oglądał Ventyla na żywo
Miałem dzisiaj pierwszą wizytę zainteresowanego bo ciężko nazwać go kupcem. Facet jechał 300km, pooglądał lakier, poskarżył się że widać ślady rdzy na błotnikach (w 16 letnim samochodzie o zgrozo!), otworzył maskę i nie wiem jakim cudem stwierdził że samochód ma najechane dużo więcej niż jest na liczniku Ja tego nie rozumiem, jak można po wyglądzie silnika stwierdzić jaki on ma przebieg Żeby chociaż go odpalił, posłuchał, przejechał się wtedy bym zrozumiał ale po wyglądzie silnika stwierdzić że licznik jest cofany I tak "kupiec" zrobił 300km i po 5 minutach ruszył w drogę powrotną
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum