|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - Obroty
MihasZiom - 2011-05-03, 21:59 Temat postu: Obroty Witam. Moje Vento 1.8 AAM wariuje mi z obrotami. jak odpalę na zimnym na gazie to gaśnie jak puszcze gaz (ale to pewnie normalne) inna sprawa jest taka ,że jak odpalę na benzynie to obroty są w granicy 500/1000 obr/min. a jak się zagrzeje trochę to nawet 2000 obr/min. Na gazie też rosną ale tak do 1200 z tym że czasem jest tak ze normalnie schodzą do 800. Co to może być silniczek krokowy jak go sprawdzić itp
Może troche chaotycznie to opisałem ale pewnie ogarnicie
Drako - 2011-05-05, 19:21
witam kolege mam podobny problem z obrotami ja bym obstawał przy silniczku krokowym z takimi obrotami możesz jeżdzic choc inny ci powiedzą co innego
pablomed - 2011-05-06, 00:05
do sprawdzenia szczelność podstawy pod wtryskiem, jeśli dobra - próba resetu ECU przez odlączenie aku na noc a rano odpalenie i zagrzanie silnika bez tykania gazu, jeśli pomoże poprawka emulacji sondy na masę lub założenie "resetu" ECU na stałe, nie pomoże - bierzemy się za TPS, nastawnik przepustnicy (tzw silniczek krokowy). pisze tak rzucając hasła tylko bo na każdym forum vw jst to wszystko dokładni opisane
|
|