Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Gaz/Benzyna - Falujące obroty benzyna

Domaniak - 2011-04-26, 09:25
Temat postu: Falujące obroty benzyna
Witam..
Od samego poczatku mam taki problem iż gdy odpalam samochod na zimnym to obroty falują na benzynie, gdy ruszam strasznie szarpie nie da sie normalnie jechac trzymajac np gaz w jednej pozycji bo jest cos takiego ciagnie do przodu i do tylu jakby mu czegos brakowalo. Swiece, kopulka, kable WN, cewka maja niecale 7 tys. Filtr paliwa nie wiem kiedy byl wymieniany. Najdziwniejsze jest to ze gdy np samochod odpale na gazie to wskazówka stoi jak zaczarowana 1000 obrotów na zimnym, juz jak konkretnie sie zagrzeje to 850-950. Otoż zauwazyłem ostatnio tez gdy zabraklo mi LPG to gdy przyśpieszam na benzynie to tak jakby w granicach 1800-2000 jest takjakby szarpniecie i jedzie dalej. Moze to Sonda lambda, bo zauwazylem tak jakby ostatnio troszke dymku puszcza ale to na zimnym wiec moze tak ma byc. NIe bierze oleju plynów itp. Mam nadzieje ze pomozecie mi w rozwiazaniu tego problemu z tym szarpaniem na benzynie.

bebos - 2011-04-26, 19:27

Pojeździj trochę na benzynie niech się wtryskiwacz przeczyści, a jak będziesz czół benzynę to trzeba będzie sondę sprawdzić. przegoń go dobrze na benzynie. Możesz też zobaczyć jak będzie się zachowywał jak mu sondę odepniesz i czujnik temperatury.