|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - nie pali na bezynie ale na lpg ok
misiekust - 2010-09-12, 16:40 Temat postu: nie pali na bezynie ale na lpg ok witam mam taki problem nie mogę odpalić auta na bezynie po kilku próbach w końcu odpali ale trzęsie tak jak by nabijało paliwo gdy jadę i wstawi mocniej wtedy zgaśnie nie wiem co to może być ??
maras8448 - 2010-09-12, 17:23
Auto nie stało na dworze w jakiejś kałuży? A może coś było ostatnio wymieniane?
misiekust - 2010-09-12, 18:57
maras8448, właśnie nie było nic zalane nic nie było wymieniane ani w układzie zapłonowym ani w paliwowym może to pompa filter a może wtrysk nie wiem
Paweł J. - 2010-09-12, 19:26
Jakby pompa paliwa niedomagała.
Ale pamiętam jak mi zaczął dłużej kręcić przy odpalaniu na ciepło. Za to na benzynie odpalał normalnie ale przy 1500 obrotów zaczynał chodzić na 3 gary, silnikiem telepało. Jak się okazało miałem palec i kopułkę do wymiany. Rozebrałem to wszystko i wyczyściłem benzyną. Wszytko było ok do czasu gdy autko postało dobę na deszczu...kolejne czyszczenie palca i kopułki i od nowa git. Oczywiście te graty mam do wymiany. Także zerknij tam czy nie masz zielonego osadu i czy palec nie jest przepalony.
vst93 - 2010-09-12, 19:51
Jakiś miesiąc temu miałam coś podobnego. Spróbuj na początek posłuchać czy pompka nie chodzi jakoś głośniej niż normalnie. Wymiana filtra nie zaszkodzi- u mnie akurat pomogła (zastanawiam się jak on do tej pory jeździł bo filtr był fabryczny jeszcze ). Po filtrze opisane przez ciebie objawy mogą się na jakiś czas nasilić- trochę rozjeździć na samej benie i spokój. Nie jeździłeś ostatnio za dużo na gazie a za mało na benzynie? albo nie tankowałeś na jakiejś szemranej stacji?
O właśnie- dobrze, że mi kolega przypomniał poza filtrem wcześniej wymieniane świece kopułka palec i kabelki...
misiekust - 2010-09-14, 18:36
tylko jak auto stało 5 tygodni to na strzała odpaliło wyminienie filtr i pompe od
ABF pasuje?? pompa bo mogę mieć taką
pablomed - 2010-09-15, 22:22
Za mocna bo ma 4 bary a ty potrzebujesz 1-1.2 , może nic się nie stanie i regulator ciśnienia to wytrzyma i skompensuje ale nie ryzykowałbym.
|
|