Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

KUPIĘ - prosze o pomoc w ocenie Venta, ktore mam zamiar kupic..

tomekXY - 2010-05-13, 00:53
Temat postu: prosze o pomoc w ocenie Venta, ktore mam zamiar kupic..
Witam serdecynie wszystkich fanow i znawcow danego modelu vw.

Zamiezam sie do ogledzin, ewentualnie zakupu samochodu:

http://otomoto.pl/volkswa...-C13055730.html

prosze o ocene, i na co zwrocic uwage (nie jestem mechanikiem, nie znam sie kompletnie na samochodach)

Wlasciciel powiedzial, ze trzeba wymienic gumy pod akkumulatorem, oraz czasami rozrosznik szwankuje, bo nie lapie masy?

Pytanie:
1., czy znany jest Wam ten samochod?
2., na ile utargowac cene
3., na ile mozna dynamicznie jezdzic nim, i jak sie uklada spalanie
(wg mnie wyciagniecie z pojemnosci 1.8 tylko 90 koni jest marnotractwem paliwa przez konstruktorow..)

DZIEKUJE SERDECZNIE ZA ODPOWIEDZ

tomekXY - 2010-05-13, 00:55

poprawka: oczywiscie chodzi o gumy nad/pod amortyzatorami przednimi
CINO - 2010-05-13, 03:23

Jak dla mnie to 90 koni to nie jest tak mało. Nie wyciskasz z silnika ostatnich potów co za tym idzie zwiększasz jego żywotność. Szczerze mówiąc oczywiście jak dla mnie jest wystarczająco dynamiczny jak i w mieście jak i na trasie do 140 jakoś nie ma większych problemów go rozbujać :) a więcej i tak nie ma gdzie i po co :D a spalanie 7 litrów gazu na trasie jak dla mnie jest wystarczającym dowodem o nie marnowaniu paliwa z kwestii konstruktorów :)
czarnysauber - 2010-05-13, 06:00

Ładne vento tylko wymieniłbym zderzaki i lusterka na ori ,i nie uzywałbym pasów szelkowych przy poduszce.
szkoda ze nie ma zdjec deski i silnika to zawsze mozna byłoby cos wiecej powiedziec
tomekXY napisał/a:
wg mnie wyciagniecie z pojemnosci 1.8 tylko 90 koni jest marnotractwem paliwa przez konstruktorow.

dzieki temu ze silnik nie jest wysilony to spokojnie robisz 300 tys bez zagladania ,ja mam 1,8 75 KM i na codzienna jazde jest wystarczajaco ;)

Vento-Łukasz - 2010-05-13, 21:49

moim zdaniem lusterka i laminat do wywalenia :połbie:
po drugi nie widac co jest pod tym laminatem na progach moze juz tam nie ma progów tylko spruchaniałe, tak samo blotniki na ty zdjeciach nie widac w jakim one stanie sa,nastepna jest klapa niewiadomo jak zlikwidowal ten znaczek i czy szpachla tam nie peka ;(i drogo jak na 1.8 :( i do tego te n laminat <bleee> <żyg>

Moje zdanie jest taki : KUP SOBIE TDI !! za te pieniadze dostaniesz juz zaje!@#$ egzemplarz tam tez masz 90KM a za nieduzo pieniadze okolo mozna go troszke podkrecic :diabełek: a spalanie w TDI to mozesz zejsc nawet do 5-6 litrow zalezy jak jezdzisz ;)

Buli - 2010-05-13, 22:01

wiem tylko tyle ze jest juz 3 raz conajmiej wystawiany na allegro. po pierwsze kolego aut tuningowanych sie nie kupuje bo bardzo czesto jest tak ze młody łepek dobija mowie bardzo ale nie zawsze bo na naszym forum jest sporo osob ktore tuninguja i dbaja! wez najlepiej cos normalnego boz zadnych modow:)