|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - problem z geometrią
GRZEGORZ K. - 2010-04-08, 15:12 Temat postu: problem z geometrią Panowie tak sprawa,byłem dzisiaj na ustawieniu zbieżności i świateł.
Zbieżność bo ciągło mnie w lewo,po ustawieniu dalej ciągnie.
Opony nowe 195/45/16.Ciśnienie po 2,2 w każdym kole.
jaka może być przyczyna??
Zauważyłem ze lewy amor się spocił,może to być przyczyną??
Światełka ustawione z czego jestem zadowolony bo po tej przeróbce to
myślałem ze się nic nie da już zrobić.
marek03 - 2010-04-08, 17:01
Wydaje się możliwe, przecież to element zawieszenia.
silverek - 2010-04-08, 17:31
to zalezy jak cie sciaga podczas jazdy czy tylko jak przyspieszasz
vezet22 - 2010-04-08, 19:18
GRZEGORZ K., nie rozumiem problemu . Jeżeli byłeś na jakimś tam zakładzie ustawiać geometrie i po tej usłudze jest nadal żle to proste że wracasz do nich z tym problemem i zgłaszasz ewentualną reklamację.
Każdy szanowany warsztat samochodowy przed ustawianiem powinien najpierw skontrolować stan opon(wizualnie), ciśnienie w nich i czy niema jakiejś usterki bąć luzów w zawieszeniu, jeżeli to wszystko jest ok to wtedy przystępują do czynności ustawienia geometri kół w pojezdzie.
Nie rozumiem... klient przyjeżdża do warsztatu z jakimś tam problemem i to mechanicy mają go rozwiązać a nie klient ma dochodzić co jest nie tak z samochodem.
PozdraVWiam
GRZEGORZ K. - 2010-04-08, 21:01
vezet masz całkowitą racje,to mi robił kolega pracujący w warsztacie i on wie że jest
do dupy i będzie poprawiał ale chciałem się dowiedzieć jakie mogą być przyczyny.
w poprzednim sezonie zjechało mi lewą oponę od wewnątrz na szerokość 3-4 cm.do slika.
zimówkę też zjechało,i teraz mam nowe opony i kąt pochylenia w normie.nie wiem co dalej??luzów brak
vezet22 - 2010-04-08, 21:42
GRZEGORZ K. napisał/a: | jakie mogą być przyczyny. |
ten twój
GRZEGORZ K. napisał/a: | kolega pracujący w warsztacie |
widocznie coś żle zrobił i albo niech poprawi albo zmień mechanika
GRZEGORZ K. - 2010-04-09, 09:00
Cytat: | GRZEGORZ K. napisał/a:
jakie mogą być przyczyny.
ten twój |
Ale co mój??powód??
vezet22 - 2010-04-10, 03:16
GRZEGORZ K. napisał/a: | Ale co mój??powód?? |
powód jest taki że ten twój kolega z warsztatu czegoś nie dopatrzył albo żle ustawił geometrie .
Jeżeli widziałeś na jakim sprzęcie i w jaki sposób to robił to prosze napisz .
Paweł J. - 2010-04-10, 08:02
Trzeba zrobić zbieżność, kąty pochylenia i powinno być ok....no chyba że jest gdzieś luz lub krzywa furka
Arcaj - 2010-04-10, 08:16
Grzesiu a gdzie robiłeś zbieżność?
|
|