|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - Nakładki na nadkola
marasbilewski - 2010-03-02, 18:05 Temat postu: Nakładki na nadkola Witam, wiem że ponawiam temat ale interesuje mnie czy do ori sierpów (gt, gtd) na nadkola trzeba zmieniać w końcu te listwy na szersze?
Jakie ja mam listwy?
http://picasaweb.google.p...337746042089650
Jakiej mniej więcej szerokości trzeba mieć rant błotnika, sprawdzałem u siebie i mam jakiś krótszy niż w golfie znajomego, bo tylko około 1cm, połowa opuszka palca, nie wiem czy uda mi się to załapać jakoś dobrze na nity, wkręty.
Jak wam się wydaje jeżeli założe takie nadkola i walne bitexem próg to jakoś będzie wyglądało? W goflach 2 gt były z koleji na progu takie naklejki zamiast progów plastikowych i wygląda w miarę ładnie
Czy da radę zamontować chlapaki ;P i te nadkola. ps. chce zakonserwować ładnie nadkola i założyć te sierpy żeby nie dawać specjalnie do malowania. Bo całe auto mi wyjdzie.
BenyVw - 2010-03-02, 23:12
Nie bój nic kolego , ja dzisiaj przymierzłem u siebie 2 szt. z tyłu i żeby je dobrze usadzić musisz ściągnąć tylko tę część listwy która jest już na błotniku i wszystko pasóje jak ulał .
marasbilewski - 2010-03-02, 23:38
Czyli listw nie trzeba zmieniać, a patrzyłeś jakiej mniej więcej szerokości masz te nadkola z tyłu żeby dać nity albo wkręta, bo mnie niepokoją troche.
BenyVw - 2010-03-03, 00:27
Wydaje mi się że niepowinno być problemu ,przeciez one sa plastikowe i można je chwycic gddzie tylko chcesz
babyy82 - 2010-03-03, 01:44
Listwy GT sa szersze od zwyklych czyli tych co masz. Nie musisz zmieniac listw ale nie bada sie one pokrywaly z przodu bo z przodu jest kawalek listwy do sierpa jako calosc i nie bedzie gralo z drzwiami.
Ja jak teraz sciagalem te sierpy bo przestaly mi sie podobac to kupowalem komplet listew zeby to wygladalo.
marasbilewski - 2010-03-03, 09:56
No mi ogólnie nie mają się podobać te sierpy, tylko chce zrobić nadkola i nie lakierować wszystkiego tylko przykryć pod nadkolami ;]
Teraz pytanie czy są sierpy z tymi węższymi listwami?
Wywnioskowałem z tego że jeżeli kupie sobie sierpy tylko do tyłu to wszystko będzie G ?
Bo z tego co widze to tylko sierpy do przodu mają kawałek listwy, albo pozostaje kupić zamiennki które zachodzą na progi ale jak mówicie pasują jak "h.. do du.. "
|
|