|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - amortyzatory
gucio - 2009-10-07, 17:07 Temat postu: amortyzatory Witam
mam taki problem jak na zdjeciach
jedna poduszka dolega do kielicha a druga nie dlaczego ! bo juz 2 dni walcze i nic mi nie wychodzi ??
Paweł J. - 2009-10-07, 18:48
Z tego co pamiętam...i jeśli pamięc mnie nie myli...to z tą poduchą która przylega do kielicha jest coś nie teges...szpara powinna byc.
pablomed - 2009-10-07, 19:05
Paweł J. napisał/a: | to z tą poduchą która przylega do kielicha jest coś nie teges | zdecydowanie tak, nie bardzo wiadomo co, źle chyba coś zmontowałeś u góry kolumny. No chyba że tą pierwszą fotkę robiłeś na podniesionym a drugą na opuszczonym samochodzie
gucio - 2009-10-07, 19:19
pablomed napisał/a: | Paweł J. napisał/a: | to z tą poduchą która przylega do kielicha jest coś nie teges | zdecydowanie tak, nie bardzo wiadomo co, źle chyba coś zmontowałeś u góry kolumny. No chyba że tą pierwszą fotkę robiłeś na podniesionym a drugą na opuszczonym samochodzie |
auto stoi na kolach nie jest podniesione na zadnym podnosniku !! wiec jakies sugestie nawet mechanik zdziwil sie rece mu opadly .
Hormon - 2009-10-07, 19:19
A przy jeździe słychać jakieś stuki ?
gucio - 2009-10-07, 19:32
Hormon napisał/a: | A przy jeździe słychać jakieś stuki ? |
tak z tej strony co jest poduszka docisnieta do kielicha .
Hormon - 2009-10-07, 20:20
Ja bym powiedział, że stało się tam coś z guma która idzie na amortyzator. No ale trzeba to rozebrać i sprawdzić.
vezet22 - 2009-10-07, 20:23
napewno masz coś zle tam zmątowane prawdopodobnie masz niedokońca wkręconą tą nakrętke co skręcasz całość do kupy
gucio - 2009-10-07, 20:24
Hormon napisał/a: | Ja bym powiedział, że stało się tam coś z guma która idzie na amortyzator. No ale trzeba to rozebrać i sprawdzić. |
no oki ale dlaczego jedna strona wystaje i nie sciska kielicha a druga sciska wiec ktora strona jest dobrze go juz zglupialem ?
gucio - 2009-10-07, 20:26
vezet22 napisał/a: | napewno masz coś zle tam zmątowane prawdopodobnie masz niedokońca wkręconą tą nakrętke co skręcasz całość do kupy |
wszystko do kupy jest skrecone juz mocniej nie da sie
Hormon - 2009-10-07, 20:41
Jak odkręcisz ta nakrętkę, to pod spodem masz jeszcze jedna, może ona nie jest dokręcona?
vezet22 - 2009-10-07, 20:43
Hormon napisał/a: | Jak odkręcisz ta nakrętkę, to pod spodem masz jeszcze jedna, może ona nie jest dokręcona? |
otą mi chodzi ...!!!!
gucio - 2009-10-07, 20:44
Hormon napisał/a: | Jak odkręcisz ta nakrętkę, to pod spodem masz jeszcze jedna, może ona nie jest dokręcona? |
jest tez dokrecona do oporu
vezet22 - 2009-10-07, 20:46
ona jest z takimi dwoma jakby zębami niewiem jak to nazwac i jest specjalny klucz do nich ja dorobiłem se sam ten klucz fleks migomat i troche wyobrażni
gucio - 2009-10-07, 20:48
vezet22 napisał/a: | ona jest z takimi dwoma jakby zębami niewiem jak to nazwac i jest specjalny klucz do nich ja dorobiłem se sam ten klucz fleks migomat i troche wyobrażni |
ja ta tez dokrecilem bo mam taki klucz z dwona zabkami
Panowie to wrescie ma dociskac czy ? kture zdjecie jest dobrze zlozony amor z poduszka ??
marek03 - 2009-10-08, 20:20
Najprawdopodobniej szlag trafił łożysko amortyzatora. Ten talerzyk powinien być trochę dalej od kielicha. Tam jest właśnie takie łożysko gumowo metalowe. Wydaje się że jest do wymiany.
pablomed - 2009-10-08, 21:30
Myślę że jakby łożysko tyrafiło to przeciwnie, talerzyk byłby za wysoko a nie opierał się o kielich.gucio, nie ma tam jakiegoś pomieszania elementów starego typu i nowego? Kiedy to zauważyłeś? Co robiłeś same poduszki zmieniałeś czy amorki czy co?
gucio - 2009-10-09, 19:50
panowie juz doszlem do tego co bylo , po pierwsze poduszki amorow to nie byly od tego modelu auta zalozylem stare poduszki i wszystko pasuje jak ulal . Teraz musze tamte oddac i juz wiem jakie maja byc poduszki i takie kupie i zaloze nowe.
Mam patend na wyciagniecie starych i zalozenie nowych bez jechania na sprawdzenie zbierznosci !!!
Hormon - 2009-10-09, 20:22
Ścisnąć sprężyny, armora wycisnąć w dol i schodzi . Sam to ostatnio przerabiałem, 20 min roboty na luzie i dwa browary wypite w tym czasie
gucio - 2009-10-09, 20:40
Hormon napisał/a: | Ścisnąć sprężyny, armora wycisnąć w dol i schodzi . Sam to ostatnio przerabiałem, 20 min roboty na luzie i dwa browary wypite w tym czasie |
tak wlasnie
|
|