|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Benzyna - dym(?)
SnQ_ - 2009-08-24, 11:23 Temat postu: dym(?) Witam.. wczorj po powroce z pracy, juz przy samym wjezdzaniu podworkowa brame, zauwazylem ze cos mi sie kopci pod maska.. otwarlam maske no i rzeczywiscie.. po lewej stronie od wentyleatora kolo grilla cos dymilo.. ten "dym" jednak nie mial jakiegos szczegolnego zapachu.. raczej jak para wodna.. a biorac pod uwage, ze wczesniej mocno polalo, to doszedlem do wniosku ze moze tam gdzies woda byla, pod maska sie nagrzalo no i para wodna sie tak kopcila.. dzis rano go odpalilem i juz to zniknelo, jednak chcialem sie psytac tak dla pewnosci, czy jes to wogole mozliwe ze ta woda z deszczu tak parowala?
Paweł J. - 2009-08-24, 11:26
SnQ_ napisał/a: | czy jes to wogole mozliwe ze ta woda z deszczu tak parowala? |
Teoretycznie tak...ale jak to w praktyce wygląda tego nie wiem.
SnQ_ napisał/a: | wczorj po powroce z pracy, juz przy samym wjezdzaniu podworkowa brame, |
A ile km miałeś z pracy
SnQ_, gdy zgasiłeś silnik i światła też się dymiło płynu chłodzącego Ci nie ubywa Nie czuc spalenizny przy aucie
cinek82 - 2009-08-24, 11:26
Jak go odpaliłeś to zniknęło bo zimny jest. Sprawdź jeszcze jak się zagrzeje porządnie. I zobacz jak z płynem w zbiorniczku, czy nie ubywa. I na koniec..... coś nowego
Lwomati - 2009-08-24, 11:26
Jeżeli to nie dym z wentylatora to silniczek się nie spalił
Pewnie chłodnica była zawilgocona i jak się nagrzała, to zaczęło parować. U mnie często się tak dzieje, nie zauważyłem jakichkolwiek uchybień
SnQ_ - 2009-08-24, 11:47
Tygrysisko napisał/a: |
A ile km miałeś z pracy
SnQ_, gdy zgasiłeś silnik i światła też się dymiło płynu chłodzącego Ci nie ubywa Nie czuc spalenizny przy aucie |
12,5km mam..
po zgaszeniu silnika wlasnie jakby przestalo troche.. plynu chlodniczego nie wiem czy mi ubylo, bo mam ten zbiorniczek troszke zabrudzony i nie widac tego zabardzo ile tam jest.. a silowalem sie z tym i chcialem odkrecic ale nie dalem rady.. a spalenizny nie czuc ani troche..
SnQ_ - 2009-08-24, 11:50
Lwomati napisał/a: | Jeżeli to nie dym z wentylatora to silniczek się nie spalił
Pewnie chłodnica była zawilgocona i jak się nagrzała, to zaczęło parować. U mnie często się tak dzieje, nie zauważyłem jakichkolwiek uchybień |
Bylla i to dosc porzadnie.. a nie wiem czy tak wolno mi jescze w tym samym temacie wtracicj drugie pytanie.. chodzi o skale czyjnika paliwa.. no bo tam gdzie jest pol baku to wiadomo, bo jest podpisane.. ale kolejne biale grubsze kreski.. czy ktos wiel ile one oznaczaja? i czu miedzy nimi sie zawiera rowna ilosc paliwa..
cinek82 - 2009-08-24, 12:03
Pełen zbiornik paliwa to jest 55L, czyli musisz mniej więcej sobie przeliczyć. Rezerwy jest 7L
Paweł J. - 2009-08-24, 12:11
Te dwie kreski to chyba 1/3 i 1/4.....przynajmniej mi się tak wydaje.....lewa strona jest wieksza na wskaźniku i chyba dokładniejsza. No ale to tylko moje domysły na podstawie obserwacji
SnQ_ - 2009-08-24, 12:16
no ze bak 55l i rezerwa 7l to wiem.. tylko ni wime, tego czy oilosc paliwa od 0 do pierwszej grubej bialej kreski = ilosc paliwa od pierwszej grubej bialej kreski do drugiej bialej kreski(tam gdzie jest 1/2 baku)
cinek82 - 2009-08-24, 12:22
Eee nie raczej nie. Chociaż mogę się mylić
SnQ_ - 2009-08-24, 12:27
no optycznie nie sa takie same.. jednak sam juz szczerze mowiac nie wiem.. i dzieki za szybkie odpowiedzi
dzis bede musial jscze sprawdzic jak z tym kopceniem.. ale to dopiero na 16 do pracy..
SnQ_ - 2009-08-25, 01:34
juz nie kopci, wiec to byla tylko para wodna pewnie
cinek82 - 2009-08-25, 09:14
No to good Strach ma wielkie oczy
KAISER - 2009-08-25, 09:37
Tygrysisko napisał/a: | SnQ_ napisał/a: | czy jes to wogole mozliwe ze ta woda z deszczu tak parowala? |
Teoretycznie tak...ale jak to w praktyce wygląda tego nie wiem.
|
U mnie paruje tak zawsze jak z myjni wyjadę
sebastian - 2009-08-25, 21:09
U mnie często paruje jak wrócę z trasy, a deszcz pada i wstawiam auto do garażu. Wtedy fajnie to widać. Albo jak jest gorąco i nagle zacznie padać, bądź do mujni sie wjedzie. To jest normalka i nie ma się czym przejmować
|
|