|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
KUPIĘ - blaszki, sprezynki klockow hamulcowych
piotrek/wawa - 2009-08-02, 14:55 Temat postu: blaszki, sprezynki klockow hamulcowych moze ktos bedzie zmienial niedlugo klocki z przodu bo potrzebuje te blaszki (sprezynki) co je przytrzymuja one sa w nowym komplecie klockow wiec jesli komus stare nie wypadly tak jak mi moze by mi je podeslal
silverek - 2009-08-02, 14:57
POSZUKAJ MOZE NA SZROCIE MAJĄ GDZIEŚ
Paweł J. - 2009-08-02, 15:02
piotrek/wawa, takie blaszki dostaniesz w sklepie motoryzacyjnym....sam je kupowałem ze dwa razy gdyż strasznie klekotało.....z tego co pamietam komplet na dwa koła kosztował chyba 8zł.....mam gdzieś w garażu jeszcze blaszki na jedno koło, ale chyba ciężko będzie odszuka, no ale się przejdę do garażu.
chodzi o ten Janówek na Lubelszczyźnie
piotrek/wawa - 2009-08-02, 15:05
tak mozna je kupic ? to nie chodz nie szukaj jutro podjade to sobie kupie myslalem ze nie da rady tego kupic oddzielnie ale dzieki wielkie nie chodzi o ten janowek tak jak mam napisane czyli miejscowosc janowek gm tarczyn i niedaleko wawy przy trasie 7 krakowskiej
Paweł J. - 2009-08-02, 15:12
piotrek/wawa napisał/a: | tak mozna je kupic |
Tak.....sam kupowałem....jednak znalazłem komplet na jedno koło-widac nie mam jeszcze takiego wielkiego bałaganu w garażu:
jak widac nówki sztuki
piotrek/wawa napisał/a: | nie chodzi o ten janowek tak jak mam napisane czyli miejscowosc janowek gm tarczyn i niedaleko wawy przy trasie 7 krakowskiej |
A to przepraszam....niedaleko mnie jest pewien Janówek...myślałem że to ta sama miejscowośc
piotrek/wawa - 2009-08-03, 17:13
no wlasnie o to mi chodzilo ale juz mam brakuje mi tylko takiej plastikowej tujeji co jest na srubach od zaciskow jedna jest metalowa a druga plastikowa przez co mam luzy niewielkie na zaciskach
janowkow w polsce jest 7:p
sebastian - 2009-08-03, 18:47
Takie coś po fachowemu nazywa się zestaw naprawczy klocków hamulcowych przód
ogólnie dostępne, pasuje praktycznie do wszystkich modeli VW, a kosztuje grosze
szym29 - 2009-08-03, 19:05
kupilem take w sobote jak wymienialem klocki u siebie ,byly w zestawie z klockami
Wydym - 2009-08-03, 19:07
Dokładnie tak jak szym29 pisze ja jak kupowałem klocki to też one były w zestawie
sebastian - 2009-08-03, 19:32
Przeważnie są, ale nie zawsze. Dlatego warto zajrzeć do pudełka i sprawdzić przed założeniem, albo zawczasu zaopatrzyć się w takie, bo przy zakładaniu okazać się może, że ze starych już nic sie nie zrobi. Ja wymieniałem 2 razy klocki i stare blaszki były dobre, więc nie trzeba było nowych, ale podejżewam, że teraz przy następnej wymianie już nowe pójdę.
piotrek/wawa - 2009-08-04, 12:05
dobra dobra sprawa blaszek zamknieta powiedzcie co zrobic z ta tulejka plastikowa
|
|