Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Brzęczyk świateł (przekaźnik) nr 10

wentyl - 2009-07-09, 16:37
Temat postu: Brzęczyk świateł (przekaźnik) nr 10
Mam przekaźnik który informuje o wyłączeniu świateł oryginał vw tylko jak go wkładam w nr 10 to brzęczy elegancko że łeb boli tylko wtedy nie działają halogeny jak to zrobić żeby było OK?? Dodam że przeglądałem poradyhttp://www.vwvento.org/porady/brzeczyk/ i mój przekaźnik ma cztery nóżki a nie 3.
theority - 2009-07-09, 17:28

daj maila to Ci podeślę moją wersję tej porady która nie została dodana.
krzeszak - 2009-07-09, 20:12

theority napisał/a:
daj maila to Ci podeślę moją wersję tej porady która nie została dodana.

theority, - czemu nie opublikujesz swojej porady ?? :młotek:

Paweł J. - 2009-07-09, 20:14

theority, wklej chociaż tutaj Twoją porade ;)
theority - 2009-07-09, 21:12

krzeszak, wysłałem na adres klubowy ten aneks do porady odnośnie brzęczyka a ostatnio nawet poradę na temat wymiany pompy wody.
pablomed - 2009-07-09, 23:31

wentyl napisał/a:
oryginał vw tylko jak go wkładam w nr 10
nie ta dziurka, to jest właśnie od haloganów, chyba w lewo czyli 9 tam przekaźnik 36 powinien spasować
theority - 2009-07-10, 09:14

pablomed napisał/a:
nie ta dziurka, to jest właśnie od haloganów, chyba w lewo czyli 9 tam przekaźnik 36 powinien spasować
nie wiem czy zauważyłeś ale...
wentyl napisał/a:
jak go wkładam w nr 10 to brzęczy elegancko że łeb boli

wentyl, problemem może być to że byś musiał zrobić zewnętrzny mostek na przeciwmgielne (taki mostek jak jest w poradach opisany). Ten brzęczek chyba nie jest jednak oryginałem od Ventki ;)

spyro - 2009-07-10, 11:16

theority napisał/a:
krzeszak, wysłałem na adres klubowy ten aneks do porady odnośnie brzęczyka a ostatnio nawet poradę na temat wymiany pompy wody.
wiem wiem... Chłopaki nie obrażajcie się, ale to wszystko jest na moim łbie, który już pęka ;) Mam to zaznaczone na czerwono, żeby dodać.
krzeszak - 2009-07-10, 13:53

krzeszak napisał/a:
theority, - czemu nie opublikujesz swojej porady ??

theority napisał/a:

spyro napisał/a:
wiem wiem... Chłopaki nie obrażajcie się, ale to wszystko jest na moim łbie, który już pęka ;) Mam to zaznaczone na czerwono, żeby dodać.

no i temat wyjaśniony... zwracam honory Panowie ;)

wentyl - 2009-07-10, 18:16

Przekaźnik jest wyjęty z jetty wersja USA
pablomed napisał/a:

ta dziurka na pewno HAHAHA zaryzykuje i skrosuje ten przekaźnik i dam znać jak nie spłonę.