|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Gaz/Benzyna - NA ilu poduszkach zawieszony jest silnik 1.6
roman1974 - 2009-03-01, 22:29 Temat postu: NA ilu poduszkach zawieszony jest silnik 1.6 NA ilu poduszkach zawieszony jest silnik 1.6 . Prawdopodobnie zerwała się poduszka,objawia się tym że tłumik wali po podwoziu i przy wysprzęglaniu silnik zmienia swoje położenie.Jeśli ktoś ma jakieś informacje na temat kosztów naprawy,numerów części,lub schemat to proszę o pomoc
Lwomati - 2009-03-02, 08:42
zapewne 1.6 jest na 3 poduszkach, ale nie mogłem tego nigdzie znaleźć. A te objawy to może być tłumik drgań ten elastyczny mógł się poluzować. wjedź na kanał i pomajtaj wydechem. Zobaczysz gdzie masz luz i będziesz wiedział co wymienić.
Poduszki są niedrogie, ale ide dokładnie kosztują to Ci nie powiem.
roman1974 - 2009-03-02, 22:02
lwomati napisał/a: | zapewne 1.6 jest na 3 poduszkach, ale nie mogłem tego nigdzie znaleźć. A te objawy to może być tłumik drgań ten elastyczny mógł się poluzować. wjedź na kanał i pomajtaj wydechem. Zobaczysz gdzie masz luz i będziesz wiedział co wymienić.
Poduszki są niedrogie, ale ide dokładnie kosztują to Ci nie powiem. |
na razie nie mam czasu to sprawdzić jak się tym zajmę to opiszę tą awarię.tylko przydał by mi się jakiś schemat .mimo wszystko dzięki na pewno zacznę sprawdzać zawieszenie wydechu
|
|