Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Pozostałe - Podgrzewane siedzenia w vento ? czy może lepiej mate grzewcz

kosmi - 2008-12-06, 22:26
Temat postu: Podgrzewane siedzenia w vento ? czy może lepiej mate grzewcz
Witam otóż chciałbym mieć w vento swoim ogrzewane siedzenia ale nie wiem co lepiej czy mate grzewczą czy może kupić siedzenia ogrzewane a może jest inna metoda ?
krzeszak - 2008-12-06, 22:52

Witam witam !
No jest dwa sposoby aby mieć podgrzewane fotele albo kupić już fotele z ta opcja i jedynie dokupić potencjometry regulacji grzania ,albo kupić maty i zalozyc do swoich siedzeń,ale orginalne maty będą na pewno drogie wiec musiał byś szukać czegoś w zamienniku od innych aut,to jednak tez koszt do tego ściąganie tapicerki z foteli ,montaż mat podłączenie kabli ,i oczywiscie potencjometry które tez może być problem znalezc.
Sam musisz przekalkulować co Ci sie bardziej kalkuluje czy masz smykałkę do kombinowania ,jeśli nie to idź na łatwiznę i kup fotele z oryginalnymi matami ,chodź używki mogą być tez nie sprawne wiec kolejny wydatek wiec sam rozumiesz.
Swoja droga po co chcesz te podgrzewane fotele? nie którzy twierdza ze to nie bardzo dobre,źle wpływa na zdrowie korzonki ,i na płodność... :D
Wiec przekalkuluj i przemyśl dokładnie sprawę bo chęć posiadania owego gajerku wiąże sie jednak z wydatkami i robocizna a przy okazji z uszczerbkiem na zdrowiu jeśli będzie źle użytkowany...

sebastian - 2008-12-07, 11:15

Ja mam taką jedna matę, co się pod zapalniczkę podłącza i się grzeje.. :D
Wieśniackie może rozwiązanie, ale to bynajmniej działa :P
Aczkolwiek nie używam tego, bo to obciach, hehe
Najprościej poszukac fotele, które mają grzałki. Wtedy też i przekaźniki i potencjoetry i masz juz grzanie.
Ale fakt, że to źle wpływa na nasze...
... zdrowie :D :diabełek:

kosmi - 2008-12-07, 13:01

no wiecie mam kobiete a ona nie lubi jak jest jej gdziekolwiek zimno a ja dla świętego spokoju chce mieć spokój hehe
cinek82 - 2008-12-07, 13:03

Eeee kosmi słabo kobitę grzejesz :diabełek: To odpal autko na 10 min przed wsiadaniem i będziesz miał gorąco.
szwagier - 2008-12-07, 13:51

cinek82 napisał/a:
Eeee kosmi słabo kobitę grzejesz :diabełek: To odpal autko na 10 min przed wsiadaniem i będziesz miał gorąco.

chyba coś w tym jest :P :P :P :P
a może koc elektryczny podłączyć :D

sebastian - 2008-12-07, 13:52

Rozgrzać kobietę zanim wsiądzie do auta - to jest to :]
cinek82 - 2008-12-07, 14:00

Na masce :sex: Ehhh chyba kolega kosmi więcej o radę nie zapyta (i znowu podteksty ;) )
szwagier - 2008-12-07, 14:09

kobietom na zimne dni to najlepiej pasuje futro z norek, w tedy już narzekać nie będą :D :D
a nie można by zamontować te dodatkowe nagrzewnicwe do autka :]

cinek82 - 2008-12-07, 14:12

Chodzi Ci o to co Kamil ma na 230V. Też dobre i pewnie mniej roboty niż z tymi matami grzejnymi. :faja:
sebastian - 2008-12-07, 14:14

jocker napisał/a:
kobietom na zimne dni to najlepiej pasuje futro z norek

ewentualnie samego norka :diabełek:

szwagier - 2008-12-07, 14:15

cinek82 napisał/a:
Chodzi Ci o to co Kamil ma na 230V. Też dobre i pewnie mniej roboty niż z tymi matami grzejnymi. :faja:

no właśnie coś w tym stylu
i jak już coś to :tazz: bo jak mówisz kamil to chwile się zastanawiam o kogo chodzi :D :D :D

cinek82 - 2008-12-07, 14:25

Aha przepraszam, bez nazwisk wszystko TopSecret jak na konkurencyjnym forum.... A Ty co se tak ksywki zmieniasz ??
szwagier - 2008-12-07, 14:27

zmieniłem na tą co mnie przeważnie każdy zwie :D :D :D
cinek82 - 2008-12-07, 14:30

:oklaski: :oklaski: :oklaski: Koniec OT. To niech się krzeszak wypowie o swoim cacku. :faja:
Buli - 2008-12-07, 18:26

Pare min na tylnich siedzeniach i bedzie krzyczała ze jej goraco hehe:D
kosmi - 2008-12-08, 12:19

hehe ciekawe porady co do porady że na masce rozgrzacz to wiem ale w zime to już takie nie fajne jest wiecie z deka zimno jest , a jezdze w dłuższe trasy i dlatego pomyślałem o takim patencie ale o tyc htylnym siedzeniach to sie nie bojcie też wiem :p
sebastian - 2008-12-08, 13:21

W domu się rozgrzejcie - cieplutko, przyjemnie... :P