|
Forum Volkswagen Vento Klub Polska Forum maniaków VW Vento |
 |
Ogólnie - nawiew
Waldek - 2006-06-12, 21:30 Temat postu: nawiew Mam takie krótkie pytanko.
Jak zdjąć kratkę od nawiewu (tą pierwszą od kierownicy z jej prawej strony)
To ostatnia uszkodzona rzecz, której jeszcze nie wymieniłem po włamaniu do autka.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
Mój Ventyl
Vento 1,8 90 KM
marmarmarek - 2006-06-12, 23:05
podwazasz ja( ja zawsze robie to kluczykiem ) czyms po jedenj jej stronie( po ktorej Ci wygodniej) w miejscu wypuszczenia ktorym trzyma sie na swoim miejscu(na tym takim jakby zawiasie)-odginasz ten zawias z jednej strony do srodka kratki, tak, zeby ja wysunac. pozniej masz juz wkrety na ierzchu i tylko odkrecasz i wyjmujesz reszte (cyba, ze tylko to wnetrze chcesz zmienic). pozdrawiam
Waldek - 2006-06-13, 00:17
W tej chwili wygląda to tak, że te pionowe "ścianki" do regulacji kierunku powietrza wpadły do środka. Musze więc wyjąć całą kratkę żeby zob czy są całe czy połamane.
A wygląda to tak:
spyro - 2006-06-13, 09:03
No i jak zawsze uważaj, żebyś nie połamał tych zawiasików w środku, bo ja już to zrobiłem kiedyś uzywając za dużo siły...
marmarmarek - 2006-06-13, 15:05
poedjrzewam, ze uda Ci sie to poskladac - lepiej odegnij ja z lewej strony o srodka (jest tam szersza i bedzie latwiej) on i najnormalniej ja wyciagasz jak juz dostarczajaco odegniesz (ze to wypuszczenie opusci otwor w ktorym sie znajduje)
bruno - 2006-06-13, 22:48
a ja dziś zauważyłem, że mi zupełnie nie działa nawiew przy szybie od strony kierowcy. teraz juz wiem czemu całą zime tam było zaparowane, że lusterka zewnętrznego nie było widać! Co może być przyczyną? z lewej strony kierownicy nawiew nie działa na żadnym ustawieniu.
MAPET - 2006-06-13, 23:13
zobacz czy nei wypial ci sie waz idacy do nawiewu i np nei wieje w inna strone tapicerki w tym celu zobacz czy rura idealnie wchodzi w nawiew
marmarmarek - 2006-06-13, 23:50
dokladnie-tez waz jest dosc luzno nalozony na nawiew
devill4 - 2010-04-13, 15:05
podłącze się pod temacik żeby nowego nie zakładać
mam małe pytanie ale najpierw foto:
czy jakiekolwiek vento miało te znaczki zaznaczone na czerwono przeźroczyste??
bo czasem przydałoby się jakby to było oświetlone
MarkoVr6 - 2010-04-13, 15:31
devill4, Niektóre deski, chyba te starszego typu miały właśnie te ikonki co pokazałeś podświetlane
marmarmarek - 2010-04-13, 15:46
Dokladnie-znaczki były przeźroczyste (znaczy się "biało przeźroczyste") a pod nimi była dioda zielona... no ale to tylko i wyłącznie cała stara decha musiala taka być-w obu moich Ventkach taką mialem a w jednej na nieszczescie ten znaczek co jakis czas wypadał i musiałem go szukac, az do momentu potraktowania super glue
devill4 - 2010-04-13, 16:12
czekajcie bo nie wiem czy rozumiem cała decha czyli oddzielnie by nie dopasował tych poszczególnych elementów do mojego (ja mam 94) ?
marmarmarek, masz może jakieś foto?
|
|