Forum Volkswagen Vento Klub Polska
Forum maniaków VW Vento

Ogólnie - Prawe swiatla

czopka - 2006-06-05, 21:57
Temat postu: Prawe swiatla
mam problem z moim golfem III 1.8GT
Caly czas nawet przy wylonczonym kluczyku swieca mi prawe tylne i przednie swiatlo postojowe :( co moze byc tego przyczyna?? Drugi moj problem to taki ze golfik chodzi na luzie na 2000 obrotow i nie mam pojecia dlaczego nie chce zejsc nizej :cry: prosze o pomoc!!!

marmarmarek - 2006-06-05, 22:08

a czy oby napewno nie zostawiasz wlaczonego prawego migacza? bo jak zostawisz, to postuj na jedna strone swieci(na ta na ktora zostawisz wlaczone). a co do obrotow: masz zagazowane auto, czy nie?
Gavel - 2006-06-05, 22:25

też bym stawiał na kierunek bo tak to właśnie działa po wyłączeniu silnika
przynajmniej w Vento :)

czopka - 2006-06-05, 22:34

Kierunek mam wylonczony. Autko chodzi na benzynie.
MAPET - 2006-06-05, 22:44

co do obrotow to silnik krokowy sprawdz..
marmarmarek - 2006-06-06, 00:06

moze masz cos uszkodzone w tym przelacznikow od migaczy... i przez to swieci caly czas(podejrzewam, ze od postojow sa tam osobne styki, choc pewny tego nie jestem...) a co do obrotow to tak jak pisze Mapet
Stopa - 2006-06-06, 23:22

silnik krokowy się zawiesza, pomaga czasem przegazowanie do jakichś 5-6 tys obr. A jaki masz silnik?( kod silnika). Nie czasem RP? Co do postojowych to nie wiem, co jest grane, w każdym razie golfik też ma ten trick z włączaniem przełącznikiem migaczy jednej strony, więc jeśli są oddzielne styki, to może być sensowne to, co napisano powyżej.
czopka - 2006-06-07, 22:20

silnik mam 1HXO to chyba ten kod??
Stopa - 2006-06-08, 18:44

Mimo wszystko polecałbym Ci rozebranie silniczka krokowego i wyczyszczcenie. Jeśli ostatnio czyściłeś przepustnicę, albo wymieniałeś np. potencjometr przepustnicy, trzeba zrobi ć adaptację na Vag-u.
czopka - 2006-06-09, 15:24

nie nic nie wymienialem. samochodzik niedawno kupilem. jest to moj pierwszy samochodzik takze jestem poprostu zielony w tych sprawach... prosze o dokladniejszy opis gdzie moge znalesc ten silniczek krokowy i co z nim zrobic.
spyro - 2006-06-10, 07:12

Z silniczkiem krokowym lepieij nie zaczynac jak się na tym nie zna. Poprostu podjedź do jakiegoś mechaniora i niech zdiagnozuje co i jak...
marecki2R - 2006-06-10, 22:10

Czopka co do świateł to myślę ze tak jak u mnie było na początku jak zakupiłem ventyla , miałem uszkodzony przekaźnik świateł i wogóle mi nie rozłąnczał .
Druga opcja ze światłami to uszkodzony czujnik wyłanczania świateł pod dźwignią chamulca ręcznego , jesli wogóle tam masz czujnik :roll: :D

Natomiast obroty to stawiam podobną diagnoze jak koledzy brudny lub uszkodzony silnik krokowy.